Jordan Bardella taler under et valgkampmøte før EU-valgene den 13. januar 2019. Foto: Christophe Ena / AP / NTB.

Statsborgere fra muslimske land bør forbys innreise til Frankrike, mener EU-parlamentariker og 2. nestleder i Rassemblement National (RN), Jordan Bardella.

Det skriver det franske nyhetsmagasinet Paris Match.

Folk feiret Samuel Patys morder som en helt under begravelsen hans i Tsjetsjenia, sa Bardella onsdag til tv-kanalen France 2, og det er den slags mennesker vi ønsker velkommen i dag, la han til.

«Folk fra Bangladesh, Tsjetsjenia, Pakistan og alle andre land hvor det har vært demonstrasjoner mot Frankrike, bør ikke kunne få komme til vårt land. Grensen bør være stengt mot disse landene», sa han.

Det har ingen hensikt å snakke om separatisme hvis vi ikke også setter spørsmålstegn ved migrasjonspolitikken, mener RN-nestlederen, og sikter med det til president Macrons erklærte ambisjoner om å bekjempe det han kaller «islamistisk separatisme».

I stedet gjør Macron tilbaketog, mener Bardella, for eksempel ved å utelate ordet islamisme fra tittelen på den varslede loven som skal sette ambisjonene ut i livet, for i stedet å snakke om en «lov som skal styrke respekten for republikkens prinsipper». Denne semantiske retretten sier mye om statens svakhet, mener Bardella.

 

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.