NTB

En SFO-ansatt som i tingretten ble dømt til fire års fengsel for voldtekt av et barn han passet på, dømmes til enda strengere straff i lagmannsretten.

Borgarting lagmannsrett behandlet ankesaken i midten av juni og kom fram til at mannen skal dømmes til seks års fengsel, melder NRK.

Den tiltalte mannen hadde deltidsjobb på SFO på en skole i østlandsområdet, og det var på skolen at voldtekten fant sted, ifølge tiltalen.

Mannen er funnet skyldig på samtlige tiltalepunkter, og han er også dømt til å betale oppreisningserstatning på 330.000 kroner til den fornærmede.

– Vi har nå gått gjennom dommen og tar den til etterretning, og vi tenker at denne avgjørelsen er både grundig og riktig, sier Brit Kjelleberg, bistandsadvokat for barnet og familien.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, og han anket saken etter at den ble behandlet i tingretten.

– Han er både sjokkert og skuffet over at han ble dømt i lagmannsretten. Saken er dypt tragisk for alle involverte parter, sier mannens forsvarer, advokat Cecilie Lyng.

Advokaten påpeker at det ikke foreligger noen vitneforklaringer eller annet bevismateriale i saken som konkret kan belyse de enkelte tiltalepostene.

– Allikevel har lagmannsretten både funnet min klient skyldig etter tiltalen og skjerpet straffen. Det gjør at jeg nå vil gå grundig igjennom dommen med min klient for å vurdere en anke til Høyesterett, sier Lyng.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.