Et skoledistrikt i New Jersey har bedt om unnskyldning for å ha fornærmet en muslimsk aktivistgruppe. Beklagelsen kom etter at en ungdomsskolelærer hadde stilt et spørsmål på en prøve der Den islamske staten ble utpekt som en terrorgruppe.

Rektorens kontor ved Wayne Township Public Schools’ sendte ut et brev til distriktet der de beklaget det upassende spørsmålet som ble stilt under en prøve på Schuyler-Colfax Middle School tidligere denne uken.

Spørsmålet var støtende og i strid med våre verdier om respekt, inkludering og kulturell sensitivitet, sto det blant annet i uttalelsen. Fox News skriver om saken.

Rektorens brev tok for seg en nylig klage fra aktivistgruppen Teaching While Muslim (TWM) på sosiale medier. Gruppen beskriver seg selv som et nettverk av muslimske lærere som bekjemper diskriminering, implisitte fordommer og institusjonell rasisme mot muslimer i offentlige skoler. I et Instagram-innlegg fordømte gruppen et spørsmål om Den islamske staten som en lærer hadde stilt til sine elever i sjuende klasse.

Gruppen delte et skjermbilde av oppgaven, som lød:

Det er en terrororganisasjon som begår voldshandlinger, ødelegger kulturelle artefakter og oppmuntrer til tap av liv for å oppnå sitt mål om et globalt styre under streng islamsk sharialov.

Elevene ble bedt om å velge en gruppe blant flere alternativer: The Shining Path (kommunistpartiet i Peru), al-Qaida, Den islamske staten og Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO).

På bildet var boblen for Den islamske staten fylt ut, ettersom det var det riktige svaret. TWM fordømte spørsmålet fra oppgaven og skrev:

Vi har sett anti-muslimske og anti-palestinske holdninger, lærere og innhold i skolene våre om og om igjen. Men vi må ikke tillate at det fortsetter. Ring og send e-post til alle du kan.

Aktivist Andy Ngô skrev om saken på X og sier at mange muslimer tror på bruk av terrorisme for å fremme islam (se globale og nasjonale meningsmålinger) og ønsker å bringe de som underviser om islamsk ekstremisme til taushet.

I uttalelsen skrev rektorens kontor blant annet:

For det første ber jeg oppriktig om unnskyldning på vegne av skoledistriktet. Slike hendelser er uakseptable og gjenspeiler ikke de standardene vi opprettholder for utdanningssamfunnet vårt. Vi forstår den dype bekymringen og skuffelsen dette har forårsaket blant elever, foreldre og samfunnet for øvrig. Det er også viktig å erkjenne at et spørsmål ikke definerer hele skolesamfunnet vårt.

I en senere uttalelse sa rektorens kontor at det er satt i gang en etterforskning av saken, og at de har funnet at spørsmålet delvis er hentet fra programvare som ble brukt som en ressurs for denne klassen.

Det er viktig å understreke at skolene våre er opptatt av å skape et trygt og respektfullt miljø for alle elever, uavhengig av bakgrunn, tro, rase eller religion. Vi har en prosess på plass for gjennomgang av pensum og har allerede satt i gang en gjennomgang av denne programvaren.

Det nevnes også at skolen fortsetter å gi opplæring i kulturell sensitivitet til alle lærere og ansatte, skriver Fox til slutt.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.