NTB

Mannen som i en føderal domstol er dømt til 30 års fengsel for å ha angrepet Nancy Pelosis ektemann med hammer, er også funnet skyldig i en delstatlig domstol.

En jury i San Francisco fant 44 år gamle David DePape skyldig i grovt innbrudd, ulovlig frihetsberøvelse av en eldre person, trusler mot familiemedlem til en folkevalgt og vitnepåvirkning. Han risikerer livstidsdom i tillegg til den føderale dommen på 30 år.

DePape angrep Paul Pelosi – som den gangen var 82 år gammel – med en hammer i Pelosis hjem i november 2022. Angrepet var et forsøk på å bortføre Nancy Pelosi, som den gangen ledet Representantenes hus. Paul Pelosi ble påført to hodeskader, inkludert et kraniebrudd.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.