Bilder fra politiets kroppskamera og motstridende rapporter fra San Franciscos statsadvokat og Bidens justisdepartement er den siste avsløringen av det som har blitt til en usedvanlig bisarr dekning av angrepet på Nancy Pelosis ektemann.

Hvem åpnet døren?

Joe Bidens Department of Justice (justisdepartement) ledet av regjeringsadvokat Merrick B. Garland, hevdet, ifølge en føderal tiltale inngitt tidligere denne uken, at to politibetjenter åpnet døren.

Statsadvokaten i San Francisco hevder derimot i et rettsdokument at Paul Pelosi åpnet døren med venstre hånd da politibetjenten banket på døren.

Kommentar: Det er verdt å merke seg at statsadvokaten, Brooke Jenkins, trådte inn i stillingen i San Francisco etter den vellykkede tilbakekallingen av Chesa Boudin i løpet av sommeren. Men ingen av byens Demokrater støttet henne, for hun var uetisk og for radikal. Andre sier de ønsket hevn fordi hun støttet tilbakekallingen av Boudin.

Konspirasjonsteorier har nådd nye høyder

At det er flere beretninger om en så liten, men viktig detalj, er bekymringsfullt, mener Christopher Tremoglie, som skriver for Washington Examiner. I tillegg har konspirasjonsteorier nådd nye høyder etter at NBC News-korrespondent Miguel Almaguer ble suspendert for å rapportere det statsadvokaten i San Francisco hevdet skjedde.

Paul Pelosi åpnet faktisk døren da politiet ankom. Så hvorfor hevdet Bidens justisdepartement at han ikke gjorde det?

– Etter en knock and announce hvor politibetjenten banket på døren og sa hvem de var, ble inngangsdøren åpnet av Mr. Pelosi. 82-åringen erklærte ikke umiddelbart en nødsituasjon eller prøvde å forlate hjemmet sitt, men begynte i stedet å gå flere fot tilbake inn i gangen mot overfallsmannen og vekk fra politiet, sa Almaguer.

– Det er uklart om 82-åringen allerede var skadet eller hvordan hans mentale tilstand var, sier kilder.

NBC Bay Area rapporterte at nattens bodycamvideo støtter statsadvokatens rapport, mens den motsier justisdepartementets hendelsesforløp:

– Det faktum at det er motstridende beretninger om angrepet, og at en reporter faktisk ble straffet for å ha rapportert sannheten, burde få noen røde flagg til å gå opp.

Noen mennesker vil ikke at det skal bli kjent at Paul Pelosi frivillig åpnet døren etter at en mann med en hammer hadde angrepet ham brutalt, skriver Tremoglie:

– Now, all that’s left to find out is, well, why?

– Nå, alt som det gjenstår å finne ut, er vel hvorfor?

Almaguer begynte sin tv-karriere med KSBW i Salinas, California, i 2000. Siden da har han jobbet for en tv-stasjon i Sacramento og vært Washington D.C.-korrespondent. I 2009 fikk Almaguer jobb i Burbank, Californias NBC News, og rapporterte for NBC Nightly News, Today og MSNBC. Det har aldri vært kontroverser eller skandaler rundt Almaguer før nå.
 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som e-bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.