En føderal dommer har dømt Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon til fire måneders fengsel for en forseelse, hvilket normalt er uhørt i amerikansk rettsvesen.

Men sånt må man regne med i en politisk krig, sier en uanfektet Bannon, som skal inn til soning 1. juli, til Tucker Carlson.

Den ruvende konservative skikkelsen, som i dag driver det politiske nettstedet War Room, advarer om at også Donald Trump vil bli dømt til fengselsstraff den 11. juli, slik en rekke andre offentlige personer på konservative side i USA er blitt utsatt for ren personforfølgelse de siste årene.

Bannon kommer med en oppfordring til folk som sitter på sidelinjen og setter sin lit til den politiske krigens frontfigurer:

Dette landet kommer til å utvikle seg til et slags nymarxistisk, totalitært regime, som det er ganske langt på vei mot akkurat nå. Det er derfor jeg ikke frykter å havne i fengsel, OK? Jeg vet at det vil ta stemmen min bort fra krigen. Jeg kommer likevel til å fortsette. Og jeg sier at det er opp til nestemann. Du kan ikke lene deg på Trump. Du kan ikke lene deg på Tucker, du kan ikke lene deg på Bannon. Du kan ikke lene deg på Alex Jones. Dette er et populistisk opprør. Du må ta ansvar og gjøre det selv. Du må kaste deg inn i det. Du må dele mer fra medier og bli en som mangedobler styrken. Så jeg er ganske fornøyd med hvor showet er akkurat nå, hva publikum kommer til å gjøre med det teamet vi har. Men de prøver helt klart å spille hardt. Og jeg tror vi må våkne opp, og folk som Jim Banks, Jim Jordan, speaker Johnson og andre: Dere må forstå at vi er i en politisk krig og en informasjonskrig, og dere må begynne å kjempe, som man gjør i krig.

Dette er ikke noe mindre sant på den andre siden av Atlanteren.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.