Jordan Bardella taler under et møte i Henin-Beaumont den 24. mai 2024. Foto: Michel Euler / AP / NTB.

Rassemblement Nationals (RN) leder Jordan Bardella sier at partiet har inngått avtaler om valg­samarbeid med flere titalls parlamentarikere fra det republikanske partiet (LR) før parlaments­valget i Frankrike om få uker.

Det melder Le Monde.

Kunngjøringen fra RN-lederen kommer etter at flere republikanere gikk hardt ut mot sin partileder Eric Ciotti etter at han på oppfordring fra Bardella tok til orde for et samarbeid med RN ved valget, som går i to runder den 30. juni og 7. juli.

«Jeg er glad for at Eric Ciotti har svart positivt på denne oppfordringen, og jeg kan i kveld bekrefte at det vil bli en avtale i dette parlaments­valget mellom Rassemblement National, som jeg er leder for, og Les Républicains. Og det vil være et visst antall avtroppende eller nominerte republikanske parlaments­medlem­mer som vil bli støttet av RN», uttalte Jordan Bardella i nyhets­program­met på France 2 tirsdag kveld.

Eric Ciotti. Foto: Det europeiske folkeparti (EPP) / cc by 2.0 / Wikimedia Commons.

Samtidig pågår det en maktkamp blant republikanerne, som er splittet i synet på RN, og noen tar til orde for at partileder Ciotti må ekskluderes.

I mellomtiden har Bardella og Ciotti utvekslet synspunkter med sikte på å presentere et felles charter. Innvandringen synes å være et av hoved­punktene, skriver Le Monde.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.