Lege Wasim Zahid er spesialist i indremedisin og kardiologi i tillegg til å være aktiv i samfunnsdebatten. Han er også skribent, foredragsholder og forfatter. Nå har han fått nok av at ikke flere kjendiser står frem offentlig og tar avstand fra Israel.

Selv om flere kjente og ukjente mennesker har tatt til både gatene og sosiale medier, mener Zahid at det ikke er nok.

– Vi er veldig flinke til å protestere mot andre ting, men ikke nå, sier han til TV 2,  og legger til:

– Det er synd at det må gå så langt for å få flere til å reagere.

Det er området Rafah som får legen til å reagere med den største avsky.

– Skal du virkelig være den som valgte å holde kjeft da det pågikk et folkemord? Hvorfor sier du ikke noe? skriver Zahid i et lengre innlegg på Instagram.

– Hvor faen er alle artistene? Alle kunstnerne? De som ellers så gjerne vil snakke om frihet, kjærlighet og samhold? Hvorfor holder dere kjeft om Palestina? fortsetter han.

Zahid er ikke redd for å dra rasismekortet, og så også her.

– Hvorfor kan slike handlinger utføres mot palestinerne uten at det har noen konsekvenser? Er det fordi folk i Palestina er litt mørkere i huden og at de er muslimer? Det er det opp til den vestlige verden å motbevise, skriver han i et innlegg.

Til TV 2 utdyper han at dette handler om noe grunnleggende i mennesker, og at nordmenn føler mer sympati for mennesker i Ukraina enn i Palestina på grunn av likhet.

– Jeg tror det er en faktor at menneskene i Palestina er annerledes enn oss selv. Men jeg tenker det er viktig å tenke rasjonelt og kritisk, og se forbi sine instinkter og prøve å være rettferdig, avslutter legen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.