NTB

Sarah Zahid (27) er tildelt Herman Wildenveys poesipris for 2023 for sine to diktsamlinger «La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve» og «Bjørnholt vgs.»

– Begge samlingene er tett knyttet til flerkulturelle miljøer på Oslo øst, og Zahid bruker ofte seg selv og sine opplevelser som utgangspunkt for sine lyriske betraktninger, ikke minst i debutboka, heter det i begrunnelsen for tildelingen.

Zahid er 27 år, og diktene fokuserer i stor grad på det livet hun har levd, men også de menneskene hun har levd sammen med i barndom og ungdom, ifølge juryen.

De kaller henne en «nøktern poet» som først og fremst skriver personlige refleksjoner.

– Det er det som er Zahids styrke; hun løfter fram et miljø slik at vi blir kjent med det og forstår det bedre. Det kan bidra til å bryte ned fordommer mot annerledes tenkende og troende, heter det i begrunnelsen.

Overrekkelsen av prisen skjer på Wildenveys fødselsdag 20. juli på Fredriksvern Verft i Stavern.

Herman Wildenveys poesipris har blitt delt ut hvert år siden 1996. Blant tidligere vinnere har vært kjente navn som Kolbein Falkeid og Jan Erik Vold.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.