Sylvi Listhaug har hatt politibeskyttelse de siste to årene som statsråd. Bakgrunnen er drapstrusler hun har fått fra meningsmotstandere, skriver Nettavisen.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Ap-leder Jonas Gahr Støre har fått politibeskyttelse etter å ha mottatt drapstrusler. Støre har ikke hatt slik beskyttelse siden valget.

Nettavisen skriver at Listhaug har hatt politibeskyttelse i flere år. Opplysningene bekreftes av hennes avtroppende rådgiver Espen Teigen.

– Listhaug har levd med politibeskyttelse i to år, og har flere livvakter med seg overalt. Hun har fått mange trusler, sier Teigen.

Mange av truslene har kommet via sosiale medier.

– Det har vært mange trusler rettet mot henne. Drapstrusler, men også andre trusler og generell hets. Det har kommet fra flere miljøer, sier Teigen.

Teigen sier han ser mye hets rettet mot Arbeiderpartiet og venstresiden på sosiale medier.

– Det synes jeg ikke noe om, og vi gjør vårt beste for å slette det og sette ned foten for den type hat og hets.

– Likevel er ikke bildet like enkelt som mange på venstresiden liker å fremstille det. Det er også mye rettet mot FrP-politikere, og spesielt Listhaug, sier han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂