Avtroppende justisminister Sylvi Listhaugs politiske rådgiver Espen Teigen går av.

Det bekrefter han overfor Dagbladet. Teigen hadde blant annet ansvar for Listhaugs kontoer på sosiale medier.

Meldingen kommer noen timer etter at Listhaug selv gikk av som justisminister.

– Jeg trekker meg ikke, men jeg går av som rådgiver sammen med statsråden, noe som er helt ordinært. Alle rådgivere gjør det, sier Teigen til Medier24.

Han sier den siste uka har vært tøff, og han er krass i kritikken mot Arbeiderpartiet.

– Hvis Arbeiderpartiet tror de har vunnet noe som helst med denne vanvittige heksejakten, så tar de grundig feil. Vi kommer til å vise dem at de tar fullstendig feil, sier han til Medier24.

Teigen utelukker ikke at han blir med Sylvi Listhaug til Stortinget.

– Jeg utelukker ingenting, men nå må jeg ta meg tid til å tenke. Jeg er åpen for det meste, men jeg må få senke skuldrene noe, sier han.

Medier24 intervjuet Teigen i fjor sommer, da sa han blant annet dette:

– Det er veldig engasjerende saker på begge sider i innvandringsdebatten. Hvis du skriver noe kritisk, er du rasist – og hvis du skriver noe positivt om innvandring, så er du ifølge de helt ytterliggående en landssviker. Det er to svarthvite bilder. Jeg skjønner at veldig mange bare trekker seg inn i skallet sitt og ikke vil ta i den type saker, men det har ført til at Document, HRS og så videre har fått enorm innflytelse, uten at man vil snakke så mye om det. De har trafikken – den er helt vill. Mange som leser det.

(…)

– Det er forskjell på NRK og Document.no. Sistnevnte har en agenda mot masseinnvandringen til Europa og det er en ærlig sak, men har et veldig ensidig fokus. Journalistene har sviktet folket over tid og burde speilet meningen deres, men gjorde det ikke. Da lagde de et marked som Document og HRS tok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂