Thomas Daljord sto på listen til Rødt i kommunen Rælingen under høstens kommune- og fylkestingsvalg. Nå har han trukket seg fra lokallaget, ifølge Nettavisen. Lokallaget til Rødt sier de er sjokkert.

Årsaken er en kommentar på Twitter/X som sjokkerer lokalledelsen i Rødt Rælingen.

Meldingen var et svar lagt ut under en X-publikiasjon av den velkjente legen Wasim Zahid. Zahid har har engasjert seg sterkt i konflikten mellom Israel og Palestina, og fordømmer Israel nærmest daglig.

Men kanskje ble kommentaren til Rødt-politikeren Daljord for sterkt. Etter et døgn ble meldingen slettet, men selvsagt tok mange skjermdump av det har skrev.

«Det er en grunn hvorfor Hitler ville fjerne den folkerasen der tenker jeg nå. Det er bare elendighet i hele verden hele tiden. USA burde skamme seg for å støtte det folkemordene Israel gjør nå. Palestinerne har lidd siden 1947».

Da Nettavisen tar kontakt legger Daljord seg helt flat.

– Jeg ville uttrykke min frustrasjon for folkemordet Israel begår mot sivile i Gaza, men det ble feil. Jeg beklager det jeg skrev på det sterkeste. Jeg tenkte ikke i det hele tatt, og har nå slettet kontoen min. Nå ønsker jeg å beklage til det israelske folket, og til jødene. Det er helt grusomt det jeg skrev, sier Daljord.

Daljord har vært engasjert i Rødt i et par ård. Nå er han utestengt fra partiet på ubestemt tid.

– Noen i partiet tok kontakt med meg kort tid etter at jeg postet kommentaren. Da forsto jeg at jeg måtte trekke meg fra partiet umiddelbart. Det er klart at jeg ikke kan engasjere meg politisk igjen etter dette. Hadde jeg kunne gått tilbake i tid og unngått å skrive den kommentaren, hadde jeg gjort det, sier Daljord.

Leder i Rælingen Rødt, Steinar Lillehaug,  siertil Nettavisen at lokallaget er sjokkert over uttalelsene til Daljord.

– Jeg ble ganske sjokkert. Budskapet i meldingen er det helt motsatte av hva vi står for som parti. Bare det å ha sympati med Hitler er helt uakseptabelt, sier Lillehaug.

Saken skal nå opp til behandling i lokallaget i morgen. Dalfjord sto på 5. plass på høstens lokalvalg. Men ifølge Nettavisen har Thomas Daljord allerede trukket seg fra partiet.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.