Saken mot Trump ligger i et tåkelandskap. Fem ukers rettssak har ikke fått tåka til å lette. Det skyldes sakens natur: Det er fremdeles ikke klart hva Trump er anklaget for. Men når norske medier dekker saken velger de enkle løsninger: Trump lyver. Basta.

Tove Bjørgaas sier Trump kommer med falske anklager når han sier at saken er styrt av Biden. Hun kommer ikke inn på hva som får Trump til å påstå noe slikt. Bjørgaas gjør det lett for seg: Hun bestemmer hva som er fakta. Hun har kanskje aldri hørt om Matthew Colangelo, en av aktorene, som var no 3 i justisdepartementet, men ble sendt til New York for å ta Trump.

Det er slikt som skjer i bananrepublikker. Biden og Demokratene har avskaffet den amerikanske republikken og erstattet den med en bananrepublikk. Dommer Juan Merchand er fra Colombia. Han gjør det han får beskjed om. Gir Trump munnkurv, truer med å kaste ham i fengsel hvis han kommenterer rettssaken.

Det er ikke vanskelig å se for seg hva som vil være rettsstatens fremtid skulle Biden få en ny periode: Dommere fra de illegales rekker som gjør det de får beskjed om. De skylder Demokratene alt. Dette systemet er hva de er vant til hjemmefra: Utfordrere kastes i fengsel.

Nå er USA overtatt av korrupte politikere som vet hvordan systemet fungerer.

Norske medier er med på notene. De velger kun nyheter som er negative for Trump. Selv når det skjer ting som forandrer nyhetsbildet totalt, tier norske medier. Michael Cohen var aktoratets stjernevitne i saken. NTB referer kun når han forteller at Trump ba ham dekke over hans affærer. Trump skal fremstå som en skitten gammel gris. Det har vært «nummeret» siden valgkampen i 2016. (Billy Bush-videoen)

Men når Cohens egen advokat Bob Costello forklarer seg både for en kongresskomité og i rettssaken om at Cohen aldri trodde Trump hadde gjort seg skyldig i noe som helst, inklusive et forhold til Stormy Daniels, og at han betalte henne for å gjenvinne sin posisjon hos Trump som i mellomtiden var blitt president, er norske medier tause.

Det er umulig at de ikke fikk med seg at Trumps advokat Todd Blanche filleristet Cohen slik at selv CNNs Anderson Cooper sa Cohen var «ødelagt vare». Cohen innrømmet nemlig at han hadde underslått 30.000 dollar fra Trump fordi han var misfornøyd med avkortning av bonus.

Der og da beviste Cohen at ryktet som løper foran ham, stemmer: Han er en notorisk løgner.

Aktoratet visste om underslaget, men sa ingenting.

Den ene hårreisende avsløringen har avløst den andre. Advokat Bob Costello overlot statsadvokat Alvin Bragg hundrevis av dokumenter, men bare seks ble lagt frem i retten. Bragg fremmer bare det som fremmer hans sak: Å få Trump dømt.

Bidens aktoratet mangler totalt skam.

Aktor Joshua Steinglass sa i sin prosedyre tirsdag at hysjpengesaken, der Trump er tiltalt for å ha betalt seg ut av dårlig presse og deretter forsøkt å skjule det i regnskapene, kan ha påvirket utfallet av valget i 2016, der Trump overraskende vant over Hillary Clinton.

Nå skal du se at saken handler om at Trump er den egentlige illegitime president, ikke Biden.

Som de sier på amerikansk: You can’t make this up!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.