NTB rapporterer ikveld at Michael Cohen, stjernevitnet til aktoratet i saken mot Trump, ble tatt i løgn: Han underslo 30.000 dollar og innrømmet det.

Det gjaldt en regning til et teknologiselskap RedFinch som skulle ha 50.000 dollar. Men Cohen ga dem bare 20.000 og beholdt resten. Han var sur over at Trump hadde kuttet hans årlige bonus ned til halvparten.

Han sa flere ved statsadvokatens kontor var klar over at han stjal fra Trump-organisasjonen.

Men så skriver NTB:

Trumps tidligere våpendrager sto imidlertid fjellstøtt i sin forklaring om utbetalingen til pornoskuespiller Stormy Daniels for at hun skulle holde tett om en angivelig affære med Trump. Det er dette lovbruddet ekspresidenten er tiltalt for.

Men dette er ikke hva som ble avslørt torsdag. Da forklarte Cohens advokat Bob Castello seg, og han forklarte at Cohen var klar over at det aldri var noe forhold mellom de to. Da kravet kom om betaling var det en ren utpressing fordi Trump stilte som presidentkandidat. Cohen fikk ikke bli med til Washington og ville vise seg verdig i sjefens øyne ved å ordne opp med Stormy Daniels på egen hånd.

Ordet «fjellstøtt» er ikke et ord man forbinder med Cohen. Selv CNNs Anderson Cooper sa han var håpløs.

Torsdag var CNNs Anderson Cooper forbløffet over hvor effektivt Trumps advokat Todd Blanche presset Cohen opp i et hjørne med en løgn som fullstendig svekket hans troverdighet overfor juryen.

«Men de siste 20 minuttene av rettssaken i dag, rett før lunsjpausen, var det utrolig», innrømmet han. «I et kryssforhør ønsker advokater å sette vitnet i en – bygge en boks rundt vitnet og så smelle den igjen. Det var det Todd Blanche gjorde med Michael Cohen.»

Cooper observerte at Blanche omhyggelig demonterte Cohens tidligere vitnemål om en sentral telefonsamtale med Trump, noe som undergravde Cohens troverdighet da Cohens fortelling skiftet gjentatte ganger i vitneboksen, noe som sådde tvil om hans vitnemål som impliserte Trump.

Men NTB vil ikke rapportere at Cohen ble knust torsdag og fredag. De vil gjerne bruke ordet «fjellstøtt» om han for ikke å rokke ved saken mot Trump.

Men så begår byrået en enda verre blunder. De skriver at det er utbetalingen til Stormy Daniels han er tiltalt for. Nei ingen blir tiltalt for å betale noen for å tie. Det skjer hele tiden.

I New York kan man bli tiltalt for å betale noen noe for å skjule en annen forbrytelse. Men statsadvokat Alvin Bragg har ennå ikke fortalt hva denne forbrytelsen består i. Det gjør hele rettssaken til en farse.

Falsifying business records is a felony in New York only if it is done to conceal or commit another crime. Bragg’s indictment didn’t say what that other crime was. And prosecutors still haven’t identified the specific offense to jurors.

Forfalskning av forretningsdokumenter er en forbrytelse i New York bare hvis det gjøres for å skjule eller begå en annen forbrytelse. Braggs tiltale sa ikke hva den andre forbrytelsen var. Og påtalemyndigheten har fortsatt ikke identifisert det spesifikke lovbruddet for jurymedlemmene.

Trumps forsvarere har stevnet Cohens forsvarer Bob Costello. Da vil juryen få høre om hva Cohen sa back in the day om utbetalingene til Daniels.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.