Dennis Quaid spiller Ronald Reagan i filmen «Reagan» som har premiere i USA 30. august. Filmen er basert på boken «The Crusader: Ronald Reagan and the Fall of Communism» av Paul Kengor fra 2006.

Filmen følger Ronald Reagans liv fra barndommen til årene som USAs president, fortalt av en tidligere KGB-agent. Penelope Ann Miller spiller Nancy Reagan.

Dennis Quaid diskuterte filmen og Donald Trump med Jesse Watters og sa at han virkelig beundrer Trump for å ha holdt rally i Bronx.

Watters forteller at i 1977 kjørte Jimmy Carter gjennom South Bronx og kalte det den verste slummen i USA. Han lovet å omforme nabolaget i New York City, men gjorde det aldri.

Tre år senere var Bronx forblitt det samme, og Carters presidentkampanje viste seg ikke å være noe annet enn en haug med brutte løfter. Demokratene brukte befolkningen i Bronx som lakeier, og de mislikte det.

Så da Ronald Reagan besøkte det samme nabolaget i Bronx i 1980, fikk han ingen varm velkomst. Presidenten besøkte det samme øde, ødelagte kvartalet som president Carter hadde besøkt med løfter om å gjenoppbygge for tre år siden.

Reagan fikk folkets respekt den dagen, sier Watters.  Han behandlet ikke folk i Bronx som ansiktsløse stemmer. Han snakket til dem som mennesker.

Reagan vant nesten alle delstatene i presidentvalget i 1980, inkludert New York. Og han er den siste republikaneren som har gjort det.

Foreløpig, legger Watters til. Reagan trosset alle odds den dagen han satte sin fot i Bronx og sementerte sitt ettermæle som en av de beste presidentene i amerikansk historie.

Qaid forteller Watters at Reagans besøk i Bronx var veldig betydningsfullt. Skuespillere husker det godt fordi han levde gjennom hele den epoken, og Reagan var den første presidenten han stemte på.

– Det krevde faktisk mot å dra dit, for han kunne ha endt opp med egg i ansiktet.

Quaid ser likheter mellom 1980 og i dag og tror fortsatt på Reagans slagord:

– Har du det bedre enn for fire år siden? Det er perfekt. Og jeg beundrer virkelig Trump for å gå inn i nabolaget, og folk kjenner seg igjen i det. Det gjør de virkelig.

– Alle disse hendelsene som har konspirert mot ham, har faktisk gjort ham mer menneskelig for folk.

Spørsmålene Reagan stilte er like relevante i 2024 som de var i 1980, og amerikanerne må stille seg selv disse spørsmålene på valgdagen i 2024, skriver en person i kommentarfeltet. Videoen er fra debatten mellom Reagan og Jimmy Carter, den 28. oktober 1980.

«Are You Better Off?»

Quaid sier at Trump har åpenbart det samme personlige preget som Reagan:

– Det er evnen til å relatere seg til den vanlige mannen, den vanlige kvinnen i USA, og Reagan hadde det i seg, fordi han alltid var en mann av folket og en stor kommunikator.

– Jeg tror Donald Trump har snakket om å gjøre rent bord. Å gjøre rent bord for å begynne på nytt. Det betyr ikke å være en diktator. Det betyr bare at vi begynner å gjøre det det amerikanske folket har bedt oss om å gjøre.

REAGAN Movie Official Trailer (2024) – In Theaters August 30.

Britannica: I 1984 vant Reagan t 49 delstater og fikk 525 valgmannsstemmer mot Walter Mondales 13 – et av de største valgskredene i USAs historie.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.