Det er kjent at Biden-administrasjonen øser ut mer enn 1000 milliarder dollar i klimasaker fra Inflation Reduction Act (IRA).

Men hvem kunne ha trodd at skattebetalernes midler skulle strømme til en venstreorientert gruppe som mener at «klimarettferdighet» innebærer alt fra Free Palestina til å demontere kapitalismen?

Dette oppdaget staben til senator Shelley Moore Capito (R). 3 milliarder dollar fra IRA gikk til Environmental Protection Agency (EPA) for å fremme «miljørettferdighet», skriver Wall Street Journal på lederplass.

I desember tildelte EPA 50 millioner dollar til Climate Justice Alliance (CJA), et nettverk av nesten 90 tilknyttede organisasjoner. De vil bruke pengene til å «støtte lokalt baserte organisasjoner for å håndtere tidligere, nåværende og fremtidige utfordringer knyttet til miljøhelse og juridiske utfordringer.»

I november i fjor bidro CJA til å koordinere en «March on Washington», der demonstrantene viftet med banneret «Free Palestine Is a Climate Justice Issue». Andre slagord inkluderte «Vår regjering finansierer palestinsk folkemord» og «Bare en sosialistisk revolusjon kan stoppe tredje verdenskrig».

Gruppens nettside inneholder en «Free Palestine»-seksjon, med en video som bruker «et antikolonialt rammeverk for å vise hvordan klimarettferdighet og frigjøringen av Palestina henger sammen». Den skuffer ikke.

Så plutselig er ikke bare terrorgruppen Hamas frihetskjempere, de er også klimakrigere. Dette tvinger Biden-regimet amerikanske skattebetalere å finansiere.

Det er mye forskjellige saker som fører til denne såkalte klimakrisen, ifølge videoen.

«Klimaendringene begynte ikke med forbrenningen av fossilt brensel. Det begynte med bosetterkolonialisme, imperialisme og ekstraktivisme*.»

Fortelleren ber seerne «kreve at vi kutter den militære støtten til Israel og begynner prosessen med demilitarisering, slik at vi alle kan bli frie.»

Nettsiden tilbyr også en samling anti-israelsk kunst som kan brukes i de Hamas-hyllende demonstrasjonene. Et av bildene viser en bulldoser som river ned et israelsk gjerde. Dette minner ubehagelig mye om 7. oktober.

Et annet viser en mann som vifter med et palestinsk flagg på toppen av en stridsvogn, med et sitat:

«Der det er undertrykkelse, vil det være motstand.» Replikken tilskrives Assata Shakur, som flyktet fra USA til Cuba etter å ha blitt dømt for drapet på en politibetjent i New Jersey i 1973. På en tredje plakat står det: «Avskaff fengsler overalt».

Gruppen vil legge ned Immigration and Customs Enforcement (ICE) og avvikle alle rasistiske institusjoner. Åpne grenser, ikke noe politi og ingen fengsler.

CJA planlegger å  samarbeide med NDN Collective, som skrev i et et manifest i 2022

«Vi bør ikke behandle kampene vi står overfor mot sionisme, hvitt overherredømme og imperialisme som atskilt fra hverandre, fordi de opptrer som en enhet for å undertrykke og eliminere oss.»

Et medlem av CJA som heter Grassroots Global Justice Alliance inkluderer en arbeidsgruppkalt DemilitaRISE, som har som mål å «flytte ressurser bort fra politi, fengsler, Pentagon og krig, og investere i gjenopprettende rettferdighet, erstatninger, samfunnsledelse og kollektiv helbredelse ledet av svarte, brune og urfolk.»

En video fra Global Justice Alliance fra en protest i 2022 på FNs klimakonferanse COP27 viser et skilt med teksten «Militarisme er den største forurenseren, drapsmannen og kolonisatoren».

En taler hevdet at militæret «er den veien urfolk blir umenneskeliggjort gjennom», og at det beskytter «kapitalisme og kolonialisme, og kapitalisme og kolonialisme forårsaker klimaendringer».

Klimapøblene i Just Stop Oil fremstår nesten som moderate i sammenligning. For det holder ikke med å bare stoppe oljen: Israel, militæret, politiet, immigrasjonsmyndighetene, fengslene og kapitalismen må også vekk. Helst krydret med litt kritisk raseteori og Pride. Først da er klimakrisen avverget!

EPA finansierer radikale grupper som har som mål å så splittelse og demontere amerikanske institusjoner. Slik jobber Biden-regimet.

WSJ avslutter:

Det er ingen overraskelse at radikale prøver å få tak i pengene, men det er urovekkende at administrasjonen vil gi dem til dem.

Den veldedige forklaringen er at Biden-administrasjonen, i sin iver etter å dele ut skattebetalernes penger, ikke gransker mottakerne. Mer bekymringsfullt er tanken på at føderale tjenestemenn kan være enige med dem.

Alt henger sammen med alt, sa Gro Harlem Brundtland. Hun har for så vidt et poeng. I Vesten i dag samles alle freak shows i et felles hysteri, og målet ser ut til å være en total utslettelse av den vestlige sivilisasjonen.

Vi lever i et galehus. Det verste er at det er vanlige folk som finansierer hele det tragiske sirkuset.

*Ekstraktivisme er utvinning av naturressurser, særlig for eksport, med minimal bearbeiding. Omtrent som norsk fiske, altså.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som ebok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.