Biden-regimets Environmental Protection Agency (EPA) kunngjorde onsdag at de vil dele ut over 600 millioner dollar til organisasjoner som støtter demonstrasjoner for «miljørettferdighet».

Ifølge Daily Caller skal midlene gis til 11 ulike organisasjoner, fra universiteter til aktivist-grupper. I tillegg til å støtte demonstrasjoner i gatene skal midlene også brukes til ulike miljøprosjekter som opplæringsprogrammer og arbeid for å skape «sunne hjem» (healthy homes).

Midlene kommer fra EPAs Environmental Justice Thriving Communities Grantmaking Program, som er en nyskapt ordning knyttet til Bidens famøse Inflation Reduction Act (IRA). IRA handler ikke om å redusere inflasjon, men om å bruke massive beløp på kampen mot klimaendringer.

De 600 millioner dollarene til denne formen for støtte er en del av en pakke på 3 milliarder dollar som skal støtte denne formen for initiativer knyttet til global oppvarming.

Visepresident Kamala Harris er entusiastisk.

– Hver eneste person har rett til å drikke rent vann, puste ren luft og leve i et samfunn som er sunt og trygt.

– Alt for lenge har imidlertid folk med lav inntekt, innvandrere, urbefolkningen og mørkhudede måtte tåle uforholdsmessige nivåer av luft-, vann- og jordforurensning.

– Dette er grunnen til at president Joe Biden og jeg har satt egenkapital i sentrum for USAs største klimainvestering i historien.

Mange vil nok mene at hvis man ønsker å sikre tryggheten til for eksempel mørkhudede amerikanere, så kunne man kanskje finnet andre løsninger, som å forbedre sikkerheten ved grensen i sør, eller bekjempe kriminaliteten og volden i store bysentre.

Demokrat blokkerer fordømmelse av studenter som støtter vold mot jødene

Alt blandes inn med klassiske DEI-motiver som Demokratene som regel fokuserer på. Et eksempel: Minneapolis Foundation tildeles 50 millioner dollar, for å fokusere på «rasemessig og økonomisk rettferdighet», til grupper som fremmer «strukturell og systemisk forandring gjennom organisert politisk aktivisme og bevegelser».

Climate Justice Alliance får også 50 millioner dollar, slik at de kan fortsette sin støtte til pseudo-staten «Palestina». CJA mener sin støtte til Hamas-gjengen handler om «klimarettferdighet». Ellers støtter de aktivt Manuel Teran, en ytre venstre-aktivist som åpnet ild mot politiet, og ble drept da politiet besvarte ilden. Dette beskriver CSJ som et «politisk drap». Teran brukte for øvrig pronomene «they/them».

Kritikere har bemerket at fordelingen av midlene ikke ser ut til å handle om å redde klimaet, men mer om å finansiere politiske allierte av Det hvite hus. Daniel Turner, grunnleggeren av Power the Future, er ikke spesielt imponert.

– Uansett om de kalles støtteorganisasjoner eller klimakrigere er oppdraget det samme: å bruke skattebetalernes midler til å bygge nettverk av politisk støtte.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.