Trump har en energi som smitter. Onsdag etter at retten var over, fløy han til Texas for to donorevents. Dagen etter er det rally i Crotona Park. Amerikanerne trenger håp, de har nesten mistet det under Biden.

Talen er vel verdt å høre, for det er når du tror at talen er over at Trump har snakket seg varm og det virkelig tar av. Da snakker han uten manus.

Amerikanere er workaholics, arbeidsnarkomane, driftige, entreprenører. Det er denne spirit som bygget Amerika. Biden og Demokratene er blitt sosialister. De vil ha mer stat, mer skatter, og innføre et totalitært system.

Da Helena Edlund og Bitten Assarmo snakket sammen på radio onsdag, snakket de om at Sverige ikke var på seiersmaktenes side i 1945. De var heller ikke blitt okkupert. De trengte en oppgave som satte spor etter seg. Folkhemmet var ikke nok. De skulle bygge et folkhem for hele verden. For å oppnå det måtte de først rive det som var.

Demokratene i USA har gjort den samme reisen. Først sa de opp kontrakten med blue collar-workers, med arbeiderklassen og ersattet den med regnbuekoalisjonen. Det samme skjedde i Norge symbolisert ved Lillebjørn Nilsens sang om Barn av Regnbuen.

I Norge var begrepet myntet på import av nye landsmenn. Det ble med tiden vanskelig å fastholde at dette var barn av regnbuen, men da økte man tempoet for å få det overstått.

De samme politikerne og journalistene som raser mot israelske bosetninger, bygger nye bosetninger i våre land. Derfor hater de Israel.

Trump snakker til amerikanernes hjerter. Han forsvarer det som er deres, liksom Document forsvarer det norske.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.