FISA-loven, Loven om overvåking av utenlandsk etterretning, var verktøyet FBI og justisdepartementet benyttet for å infiltrere og overvåke Trumps kampanje i 2016. FISA har hemmelige domstoler. FBI må søke om å få begynne overvåking, og den mistenkte har ingen forsvarer i domstolen. I Trumps tilfelle baserte FBI seg på et materiale innsamlet av den britiske eks-agenten Christopher Steele, som FBI visste ikke var pålitelig. Senere fant de ut at det var grunnløst. Kilden hadde vært etterforsket for å være russisk spion.

Materialet var for øvrig betalt for av Hillary og Demokratene med ´én million dollar. Dette var før valget. Det samme FBI og justisdepartementet har reist fire rettssaker mot Trump for bl.a. valgpåvirkning i 2016 og valgbestridelse i 2020. Demokratene har eksellerert i begge øvelser.

Da generalinspektøren for de hemmelige tjenestene, Michael Horowitz, la frem sin rapport kom det frem at FBI hadde sjusket med underlagsmaterialet til søknad om overvåking 27 ganger.

Amerikanere skal ikke kunne overvåkes en masse, men FBI har gjort det 270.000 ganger på et år.

De amerikanske tjenestene er ute av kontroll.

Nylig holdt mandatet til FISA-loven på å gå ut. Opprinnelig var Speaker of the House motstander. I det minste ville man ha lagt inn en klausul om at overvåking må gå gjennom en domstol for godkjenning.

Enden på visa ble at bare kongressrepresentanter er beskyttet av domstolkjennelse. For vanlige folk gjelder ingen beskyttelse.

Det er dette systemet Jonas Gahr Støre, Høyre og Senterpartiet nå vil innføre i Norge. De har flertall, og vil nok få viljen sin.

En variert allianse har reist seg imot: Venstre, SV og FrP og alt som kan krype og gå av presseorganisasjoner.  De slår alarm. Dette er å gi Fanden lillefingeren.

Men regjeringen står på sitt og Høyre er forbauset over hva FrP gjør i denne koalisjonen. De som snakker varmt om politi og forsvar.

Det sier en del om dagens Høyre at presisjonsnivået er så lavt.

Saksordfører er Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) . Hun stemmer mot.

Det er ikke bare denne loven. Det er alt som har skjedd under denne regjeringen:

– PST har fått nye hjemler. E-tjenesten får starte med tilrettelagt innhenting. Stortinget har gitt grønt lys for et flypassasjer-register. Summen av alt dette er at myndighetene i langt større grad kan kontrollere borgerne, sier hun.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) forsvarer seg med at forslaget er omarbeidet i forhold til det forgjengeren Monica Mæland (H) la frem.

– Det vi foreslår å gjøre straffbart, er å bidra i virksomhet som kan skade grunnleggende samfunnsinteresser på vegne av fremmed etterretning, uttalte Mehl da lovforslaget ble sendt til Stortinget i vinter.

Hvis en statsråd uttaler seg på så generelt grunnlag kan det bety alt og ingenting. Som regel «alt».

Man dekker seg bak generelle vendinger er den mistanken man får. Er det noe tegn på at mistanken er begrunnet?

Flertallet forsvarer seg med at det vil være kontroll i domstolene og EOS-utvalget. Men det vil være lukkede prosesser der den mistenkte ikke er representert.

– Flertallet mener dette sikres gjennom konkrete vurderinger fra sak til sak i domstolene og kontrollen som føres gjennom Stortingets kontrollutvalg, EOS-utvalget, skriver de i innstillingen.

Dette er akkurat den modellen som har ført til utglidninger i USA.

Høyres justispolitiske talsmann, Sveinung Stensland, forfaller til den vulgærpolitiske argumentasjon som har ødelagt det amerikanske ordskiftet.

– Nye verktøy blir underlagt domstolenes kontroll og EOS-utvalget. Nå setter vi PST i stand til å reagere på den massive påvirkningen som vestlige land utsettes for, sier Stensland.

Her slipper Stensland katta ut av sekken med ordene «massiv påvirkning» som vestlige land utsettes for. Legg til at loven nevner «forebyggende tiltak» og skjulte metoder.

PST, kan bruke skjulte metoder og tvangsmidler der det er nødvendig, for å avverge og forebygge ulovlig påvirkning.

Hva er ulovlig påvirkning?

Demokratene bygget opp Russiagate på tom luft. Obamas folk sa en ting utad og noe helt annet bak lukkede dører. De hadde ikke noe håndfast å gå etter, bare løse spekulasjoner.

Ingen medier i Norge og ingen politikere har vist at de har satt seg inn i Demokratenes misbruk av sikkerhetsapparatet. Terskelen for å innføre det samme systemet her, er derfor lav.

Mediene har selv gått rundt som hunder og markert på hver stolpe og hushjørne. De tar den vedvarende lukten av piss som bekreftelse på at det er noe i anklagene. Russerne har vært her.

Sammen med den oppiskede stemningen rundt krigen i Ukraina ligger alt til rette for å forvandle Norge til et overvåkingssamfunn.

Det er vi allerede med de lovene som er vedtatt. Men forskjellen er at lover om «utenlandsk påvirkning» kan skape en like giftig stemning som i USA der Demokratene, FBI, CIA, DHS, NSA, justisdepartementet med mediene som ekkokammer har fått en prosentdel av befolkningen til å gå fra sans og samling. Rettsstaten er på vikende front og lar seg misbruke. Det er ikke så mange bolverk igjen til å forsvare Republikken.

Bare Trump, Maga og alternative medier.

Men vi vet hvilken holdning norsk presse har til disse.

Hvordan skal de kunne forsvare oss mot det samme systemet som de har vært for i USA?

 

https://www.vg.no/nyheter/i/pP6glj/nytt-omstridt-pst-oppdrag-kan-straffe-utenlandsk-paavirkning

 

 
 

Kjøp Thomas Knarviks bøker! In His Name har tidligere ikke vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.