Per-Willy Amundsen forteller for første gang om hvorfor han valgte å ikke forklare seg for politiet etter de kontroversielle uttalelsene på Facebook.

– Jeg ønsker ikke å forsvare språket som ble benyttet i de etter hvert godt kjente Facebook-kommentarene, men jeg tillater meg likevel å skille mellom språk og meningsinnhold. For kjernen i mine kommentarer, som førte til anmeldelsene, var intet annet enn å vise til det som er faktiske forhold, skriver tidligere leder av justiskomiteen på Stortinget, Per-Willy Amundsen (Frp), i et meningsinnlegg publisert i lokalavisene iHarstad og Harstad Tidende.

Til NRK utdyper Amundsen at bakgrunnen for innlegget er forsvaret for ytringsfriheten og utfordringene han mener vi står overfor på dette området. Han er svært kritisk til politiets involvering i saken, og forklarer hvorfor han nektet å uttale seg til dem.

– Det er særlig det jeg mener er problematisk. Det er veldig spesielt, for det er en veldig tydelig kritikk av Oslo-politiet. Det er veldig spesielt at man brukte så lang tid på å etterforske saken. Den burde åpenbart vært henlagt like raskt som anmeldelsene kom inn, sier Amundsen.

Norsk politi er en vits

Amundsen sier han ønsker at politiet heller bruker mer tid på etterforskning av hat mot jøder, enn det han betegner som «håpløse anmeldelser».

– Jeg oppfatter ikke at politiet gjør nok for å ettergå det. Jøder som opplever at hverdagen deres er utrygg. Sånn skal det ikke være i fritt demokrati, sånn skal det ikke være i en rettsstat som den norske. Det mener jeg er svært, svært, svært problematisk, sier han.

Politiinspektør Kari Kirkhorn, svarer på Amundsens kritikk slik:

– Hatkriminalitet er et prioritert saksfelt i politiet, og skal etterforskes, slik Riksadvokaten har presisert i sine mål og prioriteringer for straffesaksbehandlingen. Vi har utover dette ingen kommentarer til innlegget.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.