Unnskyld overskriften, vi har ikke belegg for å påstå at dette er den kaldeste vinteren på 5000 år, men vi har erfart at man kan påstå det motsatte. Ville påstander om at kloden aldri har vært varmere får Faktisk ingen til å si .no.

Global isfront

I februar frøs Adriaterhavet til – i alle fall deler av Triestebukten. Det har ikke skjedd på 5000 år, ifølge en italiensk kilde som er kjent for sin langtidshukommelse.

– Det la seg et tynt slør av overflateis på sjøen utenfor Miramare i Trieste denne morgenen og ga en imponerende lysbrytning. Jeg har ikke sett noe lignende de siste 5000 år.

Haglet tennisballer

Ifjor sommer falt hagl på størrelse med tennisballer ned fra den italienske himmel og skadet mennesker og bygninger, et værfenomen de lokale ikke kan huske å ha opplevet maken til de siste 5000 år. 

Saudi-Arabia ble denne vinteren forvandlet til en eneste stor is-ørken da landet ble rammet av enorme mengder sne. Det samme så vi da Australia ble dekket av metertykk sne ifjor.

Også i Skandinavia er det satt nye kulderekorder. I Oslo har vinteren vært så kald at elektriske busser – innkjøpt av politikere med et optimistisk håp om global oppvarming – sluttet å virke. I Sverige stoppet de registreringen av kulden da termometeret frøs ved minus 43 grader. Ifølge svenske meteorolog-krefter var temperaturen nær det absolutte nullpunkt før det tøet opp. 

Isfront mellom USA og Russland

I Alaska skal de ha åpnet kirkene for frosne isbjørn. Det skal heller ikke være utsikter til at isfronten mellom USA og Russland skal tine.

I Nederland må aksjonene mot global oppvarming vente til sommeren på grunn av den rekordkalde vinteren. I mellomtiden har aksjonistene for ikke å skade narrativet, forgjeves forsøkt å dekke til drivende isfjell fra Grønland: 

Nederland: Aksjonene mot global oppvarming må vente på grunn av kulden

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.