Det nederlandske grønnvenstre, GroenLinks–PvdA, vil ha svar på hva den vedvarende overdødeligheten kommer av. Blant årsakene de peker på er klimaendringer. 

Klima, roten til alt ondt

Blant sannsynlige årsaker peker de på klimaendringer og ber om at «luftkvalitet, klima og varmestress» undersøkes i tillegg til blant annet langtidsvirkninger av koronaviruset.

Siden august 2021 har det i Nederland som i resten av den vaksinerte verden, hver uke dødd flere hundre mer enn statistisk forventet – og ingen skjønner hvorfor. 

Påvirker psyken vår

Under klimatoppmøtet i Dubai sa Nederlands daværende helseminister Ernst Kuipers at klimaendringer i økende grad er årsak til autoimmune lidelser, lungeproblemer, psykiske lidelser, problemer knyttet til svangerskap og nyfødte barns utvikling:

– Vi er nødt til å innse hvilken innvirkning klimaendringene allerede nu har på helsen vår. Eksemplene på det er uendelige.

Mulig kobling til koronavaksinene

For øyeblikket pågår tyve studier av overdødeligheten gjennom den nederlandske organisasjon for helseforskning, ZonMw. Det er – til tross for at Nederlands Statistisk sentralbyrå CBS avviser en mulig kobling til koronavaksinene – også sikret finansiering av en uavhengig studie som fokuserer på en slik kobling. 

Tilsammen er Nederlands overdødelighet på rundt 14.500 mennesker i året – nesten 40 mennesker hver dag. Efter mer enn tre år ble det åpnet for en parlamentsdebatt om fenomenet og nu ønsker også De grønne mere klarhet i saken.

Nederland: Aksjonene mot global oppvarming må vente på grunn av kulden

 

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»! Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.