Tenk om nesten halvparten av New York City mistet varmen i flere måneder i løpet av vinteren. En slik katastrofe rammet nesten byen i desember 2022, ifølge en ny og skremmende rapport som stort sett er ignorert av mediene.

New York’s Near Zombie Apocalypse. Slik lyder overskriften i en lederartikkel i Wall Street Journal. De har lest en ny rapport som er utarbeidet av Federal Energy Regulatory Commission (FERC) og North American Electric Reliability Corporation.

Rapporten på 168 sider ble publisert forrige måned, og fortjener mer oppmerksomhet, skriver WSJ. For rapporten forteller hvordan storbyen var i nærheten av en langvarig katastrofe på grunn av manglende tilgang på energi.

Problemene oppsto under vinterstormen Elliot, som fant sted 21. til 26. desember i fjor. Dette var femte gang på 11 år at sviktende kraftverk truet stabiliteten i energinettet. Dette skjedde akkurat når etterspørselen etter elektrisitet og oppvarming var på sitt høyeste på grunn av det kalde vinterværet.

Hundretusenvis av amerikanere i det sørøstlige USA mistet strømmen på julaften, mens flere millioner ble oppfordret til å spare strøm. På grunn av de sammenknyttede energinettene spredte problemet seg oppover østkysten, og truet altså med å ramme New York.

Problemet ble forsterket ved at tilgangen på naturgass ble redusert mellom 23-54 prosent, siden gassen i depotene frøs. Siden etterspørselen økte samtidig ble gassrørledningene utsatt for et voldsomt trykk. Man fikk berget byen fra katastrofen ved å bruke flytende naturgass (LNG). Hvis ikke kunne New Yorks beboere være ute av stand til å varme opp hjemmene sine i flere måneder, i en periode hvor temperaturen beveget seg ned mot frysepunktet.

Nullutslipp er en stalinistisk fantasi

Det manglet andre alternative løsninger. Kjernekraftverk og kullkraftverk er stort sett stengt ned i området, siden de mistet konkurranseevnen mot billigere naturgass og de massive subsidiene av såkalt fornybar energi som mangler stabilitet, som sol- og vindkraft.

Naturgass er mer stabilt enn sol og vind, men selv naturgass kan som vi så rammes av kulden. Problemet kunne enkelt vært løst hvis man tok i bruk fracking nord i delstaten New York. Men dette ble forhindret av tidligere guvernør Andrew Cuomo (D), som var mer opptatt av klima enn energisikkerheten til millioner av mennesker.

Klimalobbyens motgift er elektriske varmepumper, men det ville ha økt belastningen på et allerede stresset nett, skriver WSJ. Dette kunne ha ført til det avisen beskriver som en zombieapokalypse.

If New York City relied mostly on electricity for heat, millions could have lost both power and heat during the arctic blast. How’s that for a zombie apocalypse?

Man skulle tro at en såpass nærliggende katastrofe ville vært bredt dekket av mediene, men slik er det ikke, skriver WSJ avslutningsvis.

Dette er tabu å snakke om for tilhengere av det grønne skiftet, som ønsker at den amerikanske økonomien utelukkende skal drives av elektrisitet drevet av vind- og solenergi.

Don’t say New Yorkers weren’t warned.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.