Fransk politi patruljerer utenfor Notre-Dame-katedralen i Paris langfredag 29. mars 2024. Foto: Christophe Ena / AP / NTB.

Frankrikes innenriks­minister Gérald Darmanin, som har beordret politi­bevoktning av alle katolske og protestant­iske kirker i landet denne påske­helgen, kunngjorde søndag at en mann som ville angripe et kristent forsamlings­sted, er blitt arrestert.

Ifølge den franske statsråden var den pågrepne mannen i ferd med å gå til aksjon, skriver Ouest-France, og legger til at Darmanin ikke oppgav noen dato for arrestasjonen.

Hele 13.500 politifolk er blitt utplassert for å bevokte 4530 religiøse forsamlings­steder i landet, opplyser den franske avisen.

Det vil være spesielt formåls­tjenlig å insistere» på «visuell kontroll av tilstrømningen i den hensikt å avdekke suspekte individer» og å vie «spesiell oppmerksomhet» til «kjøretøyer som er parkert i nærheten av gudstjeneste- og forsamlings­steder», skriver statsråden i et notat og i en SMS som AFP har fått innsyn i.

Etter det nylige terror­angrepet utenfor Moskva, der 143 mennesker ble drept, har Frankrike økt beredskapen til høyeste nivå.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.