En kvinne i Frankrike visualiserer brannstiftelser og hærverk mot kirker og religiøse skulpturer ved hjelp av et interaktivt kart.

I Tyskland sitter en annen internettbruker og plotter inn det som myndighetene kaller «enkelttilfeller» (einzelfälle) av innvandrerrelatert vold av alle kategorier på en ny utgave av et lignende kart som ble slettet av Google for mange år siden. Det ble for mye sannhet samlet på et lite kart.

Hver hendelse plasseres på kartet med fargekode og lenker til en avisartikkel som beskriver det som skjedde.

Tyskeren er ikke overraskende ganske nøyaktig og lager fyldige notater til hver hendelse. Alfabetisk sortert. Hun fra Frankrike mer skjødesløs og kortfattet i stilen. Men hun har med innbyggertallet for hvert av stedene vandalene er på ferde.

I Frankrike betyr lilla farge kirkebrann, eller «selvantennelse» som den anonyme internettbrukeren kaller det. Kartet kan sees her.

Blå farge betyr enten en religiøs skulptur som er blitt halshugget, eller annet hærverk på kirkebygg og gravsteder.

Samme person har også laget et kart for 2024 som samler alle typer voldskriminalitet fra den franske pressen. «Massakre i gatene og i hjemmene våre» er undertittelen på kartet.

På det tyske kartet leser vi om tre kosovo-albanere i byen Aue som egler seg innpå damene og knivstikker en mannlig festdeltaker som må ha blodoverføring og akuttoperasjon for å redde livet. Om voldtektssaker som involverer såkalte «sydlendinger», som de heter i politisk korrekt presse i Tyskland. Om masseslagsmål og taxiran. Og mye mer.

Det er tankevekkende å se de såkalt isolerte tilfellene når de stables tett på kartet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.