Miljøaktivister tok aksjonene inn i museene og angrep kunsten. Nå har Gaza-aktivister gått et skritt videre. Fredag ødela de et 110 år gammelt maleri av Arthur James Balfour på Cambridge University. Balfour var mannen bak Balfour-erklæringen, som ga jødene sitt eget land. I virkeligheten var det en hatforbrytelse.

Gruppen Palestine Action har påtaget sig ansvaret for vandaliseringen og har selv delt videoen på det sociale medie X.

I en video kan man se, hvordan en demonstrant først spraymaler maleriet med en rød farve, hvorefter personen skærer det i stykker med en skarp genstand.

Maleriet, der blev færdiggjort i 1914 af Philip Alexius de László, portrætterer Arthur James Balfour, som var britisk embedsmand og premierminister mellem 1902 og 1905. (…)

I 1917 blev Balfour britisk udenrigsminister. Her underskrev han en offentlig erklæring udstedt af den britiske regering, som med fordel så på etableringen af et nationalt hjem for det jødiske folk i Palæstina.

Det var Demokratene i USA som innledet raseringen og vandaliseringen av historien våren og sommeren 2020. Da George Floyd døde, ga det støtet til massive angrep på USAs historie: Statuer ble revet ned en masse. Da Speaker of the House ble spurt om hva hun syntes, svarte hun: People do what they do.

Det var hvite menn som ble revet ned av soklene: generaler i sørstatshæren, personer som hadde hatt befatning med slaveri på noen som helst måte. Ofte lå det en komplisert historie bak. Men demonstrantene var ikke interessert i historie. De ville gjøre rent bord.

Denne bølgen har fortsatt: Demokratene appellerer til hordeinstinktet hos ikke-hvite. Valgreglene ble endret slik at man kan stemme uten ID, med poststemmer og utenom stemmelokalene. Resultatet var massivt valgfusk.

Nylig sto justisminister Merrick Garland i Selma Alabama og sa at det var rasistisk å kreve ID ved valg. Han ville motarbeide det og tillate poststemmer og drop bones.

Man raserer historien og deretter demokratiet.

Nå har the Arab street hengt seg på. Fjerning av hvite vitenskapsmenn fra universitetene er samme historie. Det er rasisme, men man later som man gjør godt igjen gammel urett.

Nå går aktivistene løs på kulturarven i Hamas’ navn.

https://www.berlingske.dk/kunst/propalaestinensiske-demonstranter-oedelaegger-over-100-aar-gammelt-maleri

nbsp;

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.