FrP-leder Sylvi Listhaug under fjorårets Nobel-seremoni. Foto: Javad Parsa / POOL / NTB

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 13,8 prosent etter en fremgang på 2,3 prosentpoeng på den siste målingen til TV 2.

Det går fortsatt bra for de borgerlige i den seneste partimålingen som Verian har gjort for TV 2.

Høyre er riktignok fortsatt Norges største parti, men FrP går mest frem i målingen.

NTB melder om saken.

FrP får nå en oppslutning på 13,8 prosent, etter en fremgang på 2,3 prosentpoeng. Det er ingen toppnotering for partiet, men et godt steg opp fra de lavere nivåer man tidligere har vært på. Også andre målinger har bekreftet at FrP er inne i et positivt sig for tiden.

Dessverre for partiet er det lenge til neste valg, så man får i øyeblikket liten uttelling ut over gleden ved å se gode målinger. Utfordringen blir å holde på og øke nåværende oppslutning frem mot valget i 2025.

Erna Solberg og hennes parti får en oppslutning på 26,9 prosent, men må notere en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet faller under grensen på 20 prosent, med 19,5 prosent oppslutning. Partiet er dermed målingens store taper, med en svekkelse på 2,5 prosentpoeng.

Regjeringspartner Sp må ta til takke med 6,2 prosent (-0,4). Til sammen har de to regjeringspartiene dermed bare noe over 25 prosents oppslutning.

Kristelig Folkeparti mister 1,1 prosentpoeng av sin oppslutning og faller igjen under sperregrensen, til 3 prosent.

Der nede i «skyggedalen» har de selskap av MDG, som denne gangen får 3,3 prosent (+0,2). MDG later til å ha fått mer eller mindre fast tilhold under sperregrensen.

SV får 9,1 prosent (+0,4), Rødt 5,6 prosent (-0,2).

På den andre siden av midtstreken får Venstre 5,8 prosent (-0,3).

Industri- og Næringspartiet får 2,9 prosent (+0,2) og gruppen Andre, hvor Det norske industriparti (DNI), utbryterpartiet til tidligere INP-leder Ove Waltherzøe befinner seg, får 3,9 prosent «på deling» (+2,1).

DNI utgjør 1,5 prosent av dette.

Målingen er tatt opp i forrige uke. Feilmarginen er på mellom +/– 1,4 og +/– 2,8 prosentpoeng.

 

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.