Amazonas står i februar måned overfor et rekordhøyt antall branner. Ved hjelp av satellittbilder er det frem til 26. februar registrert 2924 branner. Det er høyeste antall siden registreringene startet i 1999.

Sosialistisk avskoging…

President Lula da Silva hevder å ha gjort miljøvern til en hovedprioritet og han har lovet at avskogingen skulle halveres innen 2023, men han har ikke forhindret at den fuktige regnskogen stikkes i brann for å åpne for nye beiteområder.

Økningen av branner og branntilløp siste år er på 298 prosent, ifølge brasilianske UOL.

… er bedre enn nasjonalkonservativ

Norge kuttet miljøstøtten til Brasil sommeren 2019. 

– Det har vært en voldsom økning i avskoging under Jair Bolsonaro, noe som har vært svært bekymringsfullt. Alle som er opptatt av klima har med forferdelse registrert hvordan han har sett fullstendig bort fra avtaler og løfter, sa daværende klima- og miljøminister Espen Barth Eide i 2022.

Like barn leker best

Barth Eide gjenopptok regnskogsamarbeidet med Brasil da den korrupsjonsdømte sosialisten Lula da Silva overtok presidentembedet i 2022.

I årene 2008 til 2017 brukte Norge 23,5 milliarder kroner på å «redde» regnskog og det meste av disse pengene gikk til Brasil. 

Riksrevisjonen har tidligere «slaktet» denne satsningen: 

– Riksrevisjonens undersøkelse viser at fremdrift og resultater er forsinket, at aktuelle tiltak har usikker gjennomførbarhet og effekt og at risikoen for misligheter ikke er godt nok håndtert.

Barth-Eide støtter Lula i Brasil, lover penger til regnskogsatsing

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk»!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.