Mediene kvernet på at avskogingen aldri hadde vært høyere enn under Bolsonaro. Alt skulle bli bedre med Lula. Espen Barth Eide kunne puste lettet ut og åpnet pengesekken. Nå viser nye tall at avskogingen aldri har vært høyere enn etter at Lula overtok.

Lula lovet, men har ikke holdt løftene. Var det fordi han ikke «klarte» eller fordi han ikke ville. Lula er kjent for å være korrupt.

Nye tall viser at det nok en gang er satt avskogings-rekord i regnskogen i Brasil, to måneder etter at Lula da Silva overtok som president.

Etter valgseieren i fjor lovet Lula å stanse ødeleggelsen av regnskogen fullstendig. Men det har han så langt åpenbart ikke klart.

Tilsynelatende forsvant 322 kvadratkilometer skog i februar, ifølge satellittmålinger gjort av romfartsorganisasjonen INPE. Dette er det høyeste tallet for denne måneden siden målingene begynte i 2015.

Men det er usikkerhet rundt tallene. Satellittene observerte relativt lite avskoging i januar, og ifølge INPE kan årsaken være at det da var mye skyer over Amazonas. Noe av hogsten som kom til syne i februar, kan reelt sett ha skjedd måneden før. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.