Flere tusen polske bønder markerte tirsdag sin motstand mot EUs landbrukspolitikk, men måtte sette igjen traktorene sine utenfor sentrum av Warszawa.

Bøndene er ikke bare misfornøyd med EUs krav om mindre bruk av plantevernmidler, men vil også ha slutt på importen av billige landbruksprodukter fra Ukraina.

Det legger en ekstra dimensjon til de polske protestene. Bønder over hele Europa protesterer mot økte avgifter og grønt skifte. Bøndene forbinder grønt skifte med strengere utslippskrav og dårligere fortjeneste. Det er et dårlig utgangspunkt for omlegging.

Misnøyen uttrykte de onsdag ved hjelp av sirener, horn og fyrverkeri i sentrum av den polske hovedstaden.

«Vi bønder og frie polakker krever stans i den grønne galskapen», lød teksten på ett av bannerne til demonstrantene. «Vårt land – vår mat» sto det på et annet.

Etter at Russland invaderte Ukraina for to år siden opphevet EU importavgiften og kvotene på landbruksprodukter fra Ukraina for å hjelpe landets økonomi.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.