«Green deal = hungersnød» forkynner en plakat på en traktor i en konvoi i protest mot EU i Minsk Mazowiecki i Polen den 20. februar 2024. Foto: Czarek Sokolowski / AP / NTB.

Demonstrerende polske bønder som søndag blokkerte en viktig motorvei til Tyskland, rettet sin protest uttrykkelig mot EUs «green deal».

Det går frem av en AFP-melding som søndag kveld ble offentliggjort av MSN:

Polske bønder sier at målskiven deres er EU såkalte green deal om energi, transport og skattlegging, som er et element i de 27 landenes forsøk på å redusere utslippene av drivhus­gasser.

Adressen for protesten er med andre ord EU-kommisjonens ambisjoner om å gjøre unionen «klima­nøytral» innen 2050, som ble lagt frem av kommisjons­president Ursula von der Leyen i 2019.

De polske bøndene går altså til frontal­angrep på EUs klima­­politikk, som nå er lovfestet blant annet i tiltaks­pakken «Fit for 55», som tar sikte på å redusere utslippene av klima­gasser med 55 prosent innen 2030.

De færreste tror egentlig at dette målet er realistisk, men unionen ser enn så lenge ut til å tviholde på det.

 

Draghi: – EU må investere massivt i «det grønne skiftet»

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.