En container for gjenvinning av papiravfall er passende plassert ved inngangen til OsloMets lokaler på hjørnet av Pilestredet og Edvard Storms gate i Oslo. Foto: Document.

Rektor ved OsloMet Christen Krogh hadde gjort så godt han kunne for å unngå at Norge fikk sitt første offisielt anti­semittiske universitet, men det var ikke til hinder for at styret ved hoved­stadens «storby­universitet» i et møte denne tirsdagen vedtok akademisk boikott av Israel.

Tulle­universitetet som etter hvert sprang ut fra sammen­slåing av distrikts­høyskolene i Oslo og Akershus, er ikke kjent for sin akademiske kvalitet, men har likevel gjort sitt til at 13. februar 2024 blir en skammens dag for Norge.

Styremedlemmene Therese Sefton og Einar Braathen hadde fremmet forslag om at OsloMet skulle gå til akademisk boikott av israelske institusjoner, og Minerva kan altså melde at forslaget ble vedtatt etter lange forhandlinger. Saken illustreres med et bilde av den mislykkede terrorist Lars Gule, pensjonert 1. amanuensis ved OsloMet, som holder en appell i favør av Israel-boikott.

Styret kaller det noe annet:

«I tillegg vedtar styret at OsloMet stiller i bero utvekslings­avtalen med Universitetet i Haifa og inngår ingen nye generelle samarbeids­avtaler om institusjonelt samarbeid med israelske universitet [sic] og høgskoler.»

Rektor vet likevel godt hva dette handler om. Khrono skriver:

Rektor Christen Krogh ønsket ikke å avvikle avtalen med Haifa.

Han mente at å avvikle et institusjonelt samarbeid med Israel i praksis var det samme som boikott.

OsloMet var allerede en slags hjemmebane for islamister, heretter blir det nærmest å regne som deres egen institusjon. Det er naturligvis ikke noe tap for Israel, men det er et tap for nordmennene. Det er ikke bare Espen Barth Eide med sin fanatiske støtte til UNRWA som gir oss forklarings­problemer utenlands.

Men det er først og fremst en tragedie for norske jøder. For et mørke som har senket seg over deres tilværelse!

 

Kjøp Jean Amérys bok!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.