Uavhengige kandidater med tilknytning til den fengslede Imran Khans parti ligger overraskende an til å få flest plasser i nasjonalforsamlingen ved gårsdagens parlamentsvalg i Pakistan – et valg som er preget av opptelling i sneglefart og anklager om valgfusk.

Uklart hvem som får statsministeren

Ifølge Pakistans valgkommisjon har uavhengige kandidater så langt vunnet 98 mandater mens 22 mandater fortsatt er uavklart. De fleste av de uavhengige kandidatene er tilknyttet Khans parti, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI).

Partiet Pakistan Muslim League Nawaz (PMLN) som var forhåndsfavoritt, har så langt nest flest mandater med 69. Pakistan People’s Party (PPP) er nummer tre med 51 mandater.

De 22 gjenværende setene vil ikke være nok til å gi PMLN som er ledet av tidligere statsminister Nawaz Sharif, flertall. 

Ingen av de tre store partiene i landet får de 169 setene som er nødvendig for å få flertall i parlamentet. Hvem som blir landets neste statsminister er fremdeles uklart.

Det påstås å ha forekommet irregulariteter under valget i Pakistan. Fersk video fra Telegram

Justis mot politiske motstandere

Pakistans tidligere statsminister Imran Khan og hans kone Bushra Khan ble sist lørdag dømt til ytterligere års fengsel og bøter for å ha giftet seg i strid med loven. Dette er Khans fjerde rettslige dom og den tredje dommen mot ham i løpet av en uke. Tilsammen er han idømt flere tiårs fengsel – hvilket i praksis betyr livstid for en 71 år gammel mann.

USA bak fjerningen av Imran Khan

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.