Hvis man besøker den britiske landsbygda, er du i «rasistiske og koloniale» områder forbeholdt hvite mennesker. Dette hevder Wildlife and Countryside Link.

Wildlife and Countryside Link er en paraplyorganisasjon med medlemmer som National Trust, Verdens naturfond (WWF) og Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA). De hevder i en rapport at etniske minoriteter møter på «strukturelle, erfaringsmessige og kulturelle» barrierer rundt grønne områder, skriver The Telegraph.

Rasismen utspiller seg også i naturen, er konklusjonen. For de grønne områdene styres av hvite britiske kulturelle verdier. Oppfatningen om at naturen tilhører briter med hvit hud forhindrer at folk med annen etnisk bakgrunn nyter godt av slike områder.

Rapporten presenteres for medlemmer av det britiske parlamentet, og følger i fotsporene til andre «hatstudier» som har forsøkt å bevise at det finnes en «rural rasisme» på den britiske landsbygda.

Blant perlene man finner i rapporten er blant annet følgende:

Cultural barriers reflect that in the UK, it is White British cultural values that have been embedded into the design and management of green spaces, and into society’s expectations of how people should be engaging with them.

Som tidligere kolonimakt har britene et stort ansvar for klimakrisen, hevder Link-rapporten. Som kolonimakt utryddet britene urbefolkningers kunnskap til fordel for vestlig kunnskap.

Også en gruppe som Muslim Hikers, som forsøker å motivere muslimer til å nyte landlige områder, mener mange muslimer ikke føler seg velkommen i naturen.

Men de fleste innvandrere fra muslimske land velger jo selv å bo i byer. Dette gjelder over hele Europa, også her i Norge. Da velger de faktisk selv å bosette seg på steder hvor naturen ikke er like lett tilgjengelig.

Norske muslimer bosatt i Oslo kan selvsagt ta trikken til Nordmarka som alle andre, men få utnytter denne muligheten. Dette må ifølge aktivistene selvsagt skyldes rasisme, det kan jo ikke skyldes muslimenes personlige prioriteringer.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.