Dommer Tanya Chutkan måtte utsette den mest alvorlige rettssaken mot Trump angående 6. januar og valget. Opprinnelig var den berammet til 4. mars, dagen før supertirsdag. Men det toget har nå gått.

The federal judge overseeing former President Donald J. Trump’s prosecution on charges of plotting to overturn the 2020 election issued an order on Friday scrapping the March 4 trial date for the case.

Hvis Trump måtte stilt i retten anklaget for forsøk på å velte valget i 2020-resultatet kunne det hatt en negativ innvirkning på utfallet i primærvalget. Det var nok også hensikten.

Trump har hele tiden ment han har immunitet siden han var president. Spesialetterforsker Jack Smith ville sende saken om immunitet til høyesterett med en gang. Men høyesterett avviste å behandle spørsmålet og sendte saken til en appelldomstol.

Det gjør at aktoratets tidsskjema sprekker. Det er nå en reell mulighet for at den mest alvorlige tiltalen ikke kommer for retten før valget 5. november.

Biden-regimet kunne valgt å reise sak mot Trump umiddelbart etter det tiltrådte i 2021, men valgte å vente til valgåret. Det slår nå tilbake.

Den første saken mot Trump kan bli spørsmålet om såkalte hysj-penger til Stormy Daniels. Det er en sak hvor Trump stiller sterkt.

Biden-regimets straffeforfølgelse er i motvind. Det er kommet frem at aktoratet i flere saker har hatt dagelange møter med juridisk avdeling i Det hvite hus.

Det gjelder særlig statsadvokaten i Foulton county, Georgia, Fani Willis, som har tatt aktor som elsker og gitt ham hundretusener i salær. Pengene har paret brukt på luksusreiser. Det gir et inntrykk av korrupsjon.

Høyesterett pleier å gi seg selv god tid i behandlingen av prinsipielle saker og det er usannsynlig at saken om immunitet vil bli behandlet før valget. Høyesterett er klar over en rask behandling kan gi inntrykk av innblanding.

 

Judge Scraps Trial Date for Trump Election Subversion Case

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.