Frp-leder Sylvi Listhaug mener det må bli slutt på all dillinga og dullinga i debatten rundt barns og kvinners rettigheter i mange muslimske innvandrermiljøer.

– Vi har for lenge vært redd for å snakke om elefanten i rommet. Det henger sammen med religion og det henger sammen med kultur. Det må tas et oppgjør i de muslimske miljøene, sier Listhaug i podkasten Stavrum & Eikeland.

Listhaug viser til Nettavisen-skribent, Anders Magnus, som tidligere i uken tok et kraftig oppgjør med det muslimske miljøet i Norge.

– Vi må ta parti med de jentene og guttene som blir fratatt sin frihet og rettigheter, sier hun.

Vold og æresdrap er et problem i flere familier i Norge med bakgrunn fra muslimske land, noe som blant annet er grundig dokumentert gjennom NRKs Brennpunkt-redaksjon og serien «Ære», men enda bedre her på Document.

Listhaug mener at det å ta opp temaet kan føre til stigmatisering og beskyldninger om rasisme.

– Da blir det «rasisme» og «fremmedfiendtlighet». Det er ikke det, men det er å ta parti med de jentene og guttene som i dag blir fratatt sine friheter på en måte resten av samfunnet ikke hadde akseptert at jeg hadde fratatt mine barn den friheten, sier hun.

År etter år fremsetter ulike representanter for Frp forslag i Stortinget om å forby barnehijab i Norge. Til nå har ingen andre partier støttet dem. Listhaug er imidlertid fornøyd med at Aps Hadia Tajik nå offentlig støtter et forbud.

– Ap er redd for å trampe disse miljøene på tærne. Jeg er glad for at Hadia Tajik er tydelig og støtter Frp i denne saken, sier Listhaug, som legger til at hun forstår de som brenner sin hijab.

– Vi lever i et land med ytringsfrihet. Jeg har full forståelse, avslutter Listhaug.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.