ID-tyveri av kjendiser er en ny vri på et kjent fenomen. Når du stjeler identiteten til folk som Jon Almaas og Fredrik Solvang får du i tillegg omtale. Men og det er et tankevekkende men: Gjerningsmannen hadde meldeplikt på et asylmottak. Man gjør seg unektelig noen tanker.

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha stjålet identiteten til kjendiser som Jon Almaas, Fredrik Solvang og Galvan Mehidi for å kjøpe mobiltelefoner.

Mannen er tiltalt av statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud. Tiltalen går på grovt bedrageri. Mannen er også tiltalt for tyverier og andre lovbrudd.

– Det er ubehagelig og veldig irriterende. Jeg følte meg forfulgt når noen utga seg for å være meg og før jeg skjønte hva som foregikk, sier Solvang til VG.

Politiadvokat Josefine Thoreid sier at de ser alvorlig på saken. Mannen har erkjent delvis straffskyld, sier hun.

I tillegg til kjendisbedrageriet, har mannen ifølge tiltalen blant annet stjålet 127.773 kroner fra sparebanken til en mann han hadde stjålet identiteten til og fått tak i bankkort til kontoen hans. Han er også tiltalt for å ha stjålet fra butikker og for å ha unnlatt å møte opp på et asylmottak tross meldeplikt. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.