Tre litauiske menn er tiltalt for å ha stjålet til sammen åtte påhengsmotorer fra båter i Austrheim, Radøy og Askøy i Hordaland.

Motorene som forsvant hadde mellom 9,9 og 50 hestekrefter. Mennene er også tiltalt for å ha stjålet en fritidsbåt som de senere forlot på Radøy, skriver Bergens Tidende.

Etter flere meldinger om tyverier i februar i år økte politiet patruljeringer i området. De tiltalte mennene ble pågrepet på Bergen Camping samme måned, og har siden sittet fengslet, skriver Bergensavisen.

Politiet har ikke funnet påhengsmotorene, men har gjort beslag på mennenes mobiltelefoner. Gjennom disse ble det innhentet teledata som kunne spore opp mennenes bevegelser den seneste tiden.

– Det er på bakgrunn av disse opplysningene vi har tatt ut tiltale. De tre mennene kan knyttes til åsted og tidspunkt for når båtmotorene forsvant. Vi mener de sto sammen om tyveriene, sier politiadvokat Thomas Bjåstad Arntsen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂