USAs klimautsending John Kerry. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

USAs avtroppende spesialutsending for klima, John Kerry, kommer til en energikonferanse i Oslo i februar.

Norge har internasjonalt sett utmerket seg som et av de ivrigste landene når det gjelder å fremme klimasaken.

For Norge kommer alltid med store delegasjoner til alt som finnes av klimakonferanser og møter, og Norge står i første rekke når det handler om å åpne lommeboken til ulike klimatiltak.

Norge er rett og sett en markant aktør på det politiske «klimakartet». Norge ses og legges merke til i denne forbindelse.

Det kan være bakgrunnen for at USAs spesialutsending for klima, John Kerry, kommer til Oslo i februar

Kerry, som også er tidligere utenriksminister i USA, skal her åpne en klimakonferanse sammen med blant andre statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og styreleder av forumet, Equinor-sjef Anders Opedal.

NTB melder om saken.

Oslo Energy Forum samler toppledere fra en rekke internasjonale og norske energi- og industriselskaper, samt sentrale beslutningstakere fra Norge og globalt.

– Nå ser vi fram til å kunne benytte Oslo Energy Forum til å diskutere hvilke tiltak som må til for å følge opp forpliktelsene som ligger i avtalen signert av 198 land under klimatoppmøtet, sier daglig leder Sven Mollekleiv for konferansen.

John Kerry tilhører for øvrig det sjiktet av såkalte klimaprofiler som er kjent for å reise verden rundt i privatfly, for å snakke om blant annet faren ved utslipp fra flytrafikk.

Kerry kunngjorde i forrige uke at han gir seg som USAs klimautsending for å drive valgkamp for president Joe Biden.

Ifølge nettstedet Axios slutter Kerry senere i vinter, men det oppgis ikke eksakt når. Han har vært USAs klimautsending siden januar 2021.

Det finnes så langt ingen oppdatert liste over hva han har fått utrettet i denne jobben. Det finnes heller ingen oversikt over prognoser og utsagn han har kommet med, som har vist seg å stemme med realitetene.

I så måte vil mange mene han har en del til felles med en annen, kjent klimaprofil fra USA, nemlig Al Gore, mannen som spådde at jorda mer eller mindre ville gå under før 2010. Se artikkel under.

Det er ikke første gangen Kerry kommer til Norge. Her føler han seg åpenbart velkommen, og blant «sine egne».

Kerry besøkte også Oslo i mai 2022 for å feire 50-årsdagen til Klima- og miljødepartementet. Han skrøt den gang måten Norge og Oslo tenker klima på.

– Jeg elsker det dere gjør som et land, og i Oslo by, sa Kerry

Mange vil mene at det bør mane til bekymring når man rett og slett elskes av slike som Kerry.

Les også: 

Al Gore resirkulerer dommedag igjen: «Klimaendringer kan bety slutten for sivilisasjonen»

 

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.