NTB

Økt innsats for klimaet sto på agendaen da klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen møtte Bidens klimautsending John Podesta i Oslo mandag.

USA og Norge står sammen om å fremme økt innsats for klimaet og for å bevare regnskogen. Det var oppsummeringen etter møtet, skriver Klima- og miljødepartementet i en pressemelding.

– For at verden skal begrense global oppvarming til 1,5 grader må vi kutte utslipp raskt. For at vi skal nå klimamålene er det helt nødvendig at de store landene kutter sine utslipp raskere, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap).

President Joe Bidens rådgiver for internasjonal klimapolitikk, John Podesta, sier han setter pris på USAs sterke samarbeid med Norge i klimaarbeidet, inkludert som grunnleggere av Leaf-koalisjonen.

Gjennom Leaf-koalisjonen står USA, Norge og Storbritannia sammen om å mobilisere finansiering fra næringslivet til skogbevaring. Initiativet er verdens største samarbeid mellom offentlige og private aktører for å stoppe tropisk avskoging.

Podesta er i Norge i forbindelse med regnskogskonferansen Tropical Forest Forum.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.