Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er uenig med USAs klimautsending, John Kerry, og administrerende direktør Jonny Hesthammer i Norsk kjernekraft.

USAs spesialutsending for klima, John Kerry, er klar på at også Norge må begynne med kjernekraft.

– Vi må ha en rekke fornybare energiformer inn i framtidens energimiks. Kjernekraft er én av energiformene kommer til å være nødvendige, sier Kerry.

Han får støtte av administrerende direktør Jonny Hesthammer i Norsk kjernekraft.

– Nå må snart regjeringen løfte blikket og innse at også Norge vil være tjent med kjernekraft i energimiksen. Det handler om ivaretakelse av både natur og forsyningssikkerhet. Det siste blir stadig viktigere etter hvert som den geopolitiske ustabiliteten i verden øker. Det har USA forstått, og det bør Norge nå også forstå, sier han.

Landets statsminister er imidlertid av en annen oppfatning.

Støre sier at kjernekraft er vel og bra, men ikke riktig for Norge.

– Kerry har helt rett. Kjernekraft hører med i den globale miksen. Den andelen kommer til å vokse, men den blir ikke mer enn 20 prosent av miksen. Norge må gjøre sine vurderinger. De råd de energieksperter jeg møter, sier at de landene som har erfaring med dette, bør satse på det. Norge har ikke det, i motsetning til Sverige, Finland, Belgia og Nederland, sier Støre til Nettavisen.

Støre mener at Norge skal satse på vindkraft.

– Vi har større mulighet til å bygge ut fornybar kraft i tilknytning til vannkraft, vind på land, vind til havs og andre nye teknologier, avslutter han.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.