NTB

EU-parlamentet fordømmer det de kaller Ungarns regjerings bevisste, kontinuerlige og systematiske undergraving av unionens grunnleggende verdier.

I en resolusjon vedtatt torsdag, med 345 stemmer for og 104 mot, uttrykker EU-parlamentet sterk bekymring for demokratiet, rettsstaten og rettighetssituasjonen i Ungarn, ifølge en pressemelding.

29 medlemmer av EU-parlamentet avsto fra å stemme.

Ungarns statsminister Viktor Orban la i desember, som eneste regjeringssjef i EU, ned veto mot å bevilge en hjelpepakke på 50 milliarder euro til Ukraina over fire år via EUs budsjetter. Også dette får kritikk i resolusjonen som ble vedtatt torsdag.

– Handlingene til Orban var respektløse og et brudd på EUs strategiske interesser og i strid med prinsippet om oppriktig samarbeid, heter det i resolusjonen.

EU må ikke gi etter for utpressing, framhever parlamentsmedlemmene, som også utfordrer EU-kommisjonens avgjørelse om å frigi ti milliarder euro av frosne midler til Ungarn.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.