Rødt-politiker Jorunn Folkvord avbrøt lørdag den direktesendte delfinalen av Melodi Grand Prix. – Vanskelig å gardere seg, sier NRK.

Folkvord er jo et kjent navn på venstresiden i norsk politikk. Erling Folkvord var stortingsrepresentant i perioden 1993–1997, og har også sittet 19 år i Oslo bystyre. Det er hans datter som nå tar opp kampen.

NRK melder om saken, på nynorsk.

Tidlegare på kvelden hadde 116 demonstrantar møtt opp ved dørene til NRK. Dei krev at Israel ikkje får lov til å delta i den populære songkonkurransen.

Det var Raudt-politikar Jorunn Folkvord som braut inn i sendinga med Palestina-flagg og med ei T-skjorte der det stod «boikott Israel».

Det var viktig for Folkvord å ikke ødelegge for artistene eller publikum. Om hun lyktes er selvsagt et annet spørsmål. Israelere fremstår dog som fritt vilt.

Jorunn Folkvord er bystyrepolitiker for Rødt i Oslo. Til VårtOslo sier hun at hun ikke ønsket å ødelegge sendingen og opplevelsen for alle de som er MGP-fans.

– Dessuten skal man ha respekt for alle de artistene og andre som har lagt ned mye arbeid i dette, sa hun som en forklaring på at hun avbrøt sendingen helt mot slutten.

Til VG sier hun at det var flere enkeltpersoner som sto bak aksjonen i fellesskap, men at Rødt-ledelsen ikke visste om det. Avisen skriver at politiet har bortvist Folkvord fra NRK til klokken 8 i morgen tidlig. (NTB-Stian Drake og Ole Henrik Tveten)

Før sendingen demonstrerte Aksjonsgruppa for Palestina utenfor publikumsinngangen på Marienlyst, hvor de lot som de var blant de 116 drepte journalistene i krigen som pågår i Midtøsten.

Demonstrantane la seg på bakken, iført blå vestar med blod. Dette for å symbolisera journalistar som har blitt drepne i krigen.

Pressekontakt Janne Heltberg seier at dei i respekt for drepne ynskte at dette skulle vera ein stille aksjon.

Palestina-aktivister utenfor NRK-huset: Ligger på bakken

Ingen markerte noen omsorg over de 1200 israelerne som ble drept på den tilsynelatende glemte dagen 7. oktober.

– Så lenge vi har publikum i studio er det vanskelig å helgardere seg mot slike hendelser, skriver underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK i en tekstmelding til NTB.

– Vårt sikkerhetsopplegg fungerte og vedkommende ble rolig ført ut av studio, sier Halvorsen.

NTB har spurt Fredrik Solvang om en kommentar til hendelsen, men har foreløpig ikke fått svar.

MGP er jo svært populært i homofile kretser, og det finnes faktisk folk som har slagordet Queers for Palestine. Ifølge Brendan O’Neill må disse folkene lite av et dødsønske.

Understreker at legningen til Jorunn er både ukjent og uinteressant for undertegnede.

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Kjøp «Normløst» av Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.