Jorunn Folkvord har fått sine «15 minutes of fame» og Jerusalem Post formidler at hun aksjonerte mot Israel på vegne av det kommunistiske partiet «Rødt». Ifølge Rødt er ikke partiet kommunistisk men heller sosialister som ønsker et mer rettferdig samfunn.

I går skrev Document om Rødt-politiker Jorunn Folkvord som avbrøt den direktesendte delfinalen i Melodi Grand Prix lørdag kveld.

The Jerusalem Post har fått med seg politikerens aksjon mot Israel og skriver at Jorunn Folkvord, et medlem av Oslo bystyre, protesterte mot Israel på vegne av det kommunistiske partiet «Rødt».

– ‘Boycott Israel’: Communist city councilor interrupts Eurovision semi-finals in Norway

– Jorunn Folkvord, a member of the Oslo City Council on behalf of the communist «Red» Party protested against Israel during the pre-Eurovision Song Contest in Norway.

Eurovision Insider publiserte en video av hendelsen på X.

Omri Hochman spør hvorfor hun ikke ber om umiddelbar løslatelse av 136 israelske gisler holdt av palestinere. Andre skriver at det ser ut som protesten er iscenesatt.

Ifølge flere medlemmer i Rødt er ikke partiet kommunistisk og det er usikkert hvor Jerusalem Post har fått idéen om at det finnes et politisk parti i Norge som støtter opp under diktatur som Nord-Korea, Kina eller Sovjetunionen.

I 2021 sa partileder og notorisk kleptoman Bjørnar Moxnes til NRKs Astrid Randen at det det stemmer ikke at Rødt fortsatt er et kommunistisk parti:

– Mange tror at Rødt fortsatt er et kommunistisk parti. Stemmer ikke det? spurte Randen.

– Det stemmer ikke. Vi har en visjon om et samfunn uten klasseskiller. Det synes jeg er en fin visjon. Og langt bedre enn å ha en visjon om et klassesamfunn, svarte Moxnes.

I et leserbrev i Sarpsborg Arbeiderblad bekrefter Jan Petter Bastøe at Rødt ikke er et kommunistisk parti, men heller sosialister som ønsker en mer rettferdig fordeling av ressursene, mer rettferdig fordeling av makta i samfunnet, og en mer bærekraftig og langsiktig politisk styring.

Her tar altså Jerusalem Post grundig feil.

Avisen skriver at etter protesten sa Folkvord:

– Jeg føler meg bra. Det var teamarbeid og jeg fikk i oppgave å være den som ser det. Vi ønsket å nå mange mennesker med et viktig budskap: å boikotte Israel i forbindelse med Eurovision-finalen, men Norge må også stoppe den grusomme krigen.

– After the protest, she said: – I feel good. It was teamwork and I was given the task of being the one who sees it. We wanted to reach many people with an important message – to boycott Israel in connection with the Eurovision final, but Norway also needs to stop the cruel war.

Leserne i kommentarfeltet under artikkelen er ikke like positive som den kommunistiske politikeren.

Philip Skalla skriver:

– Det er mer enn 30 moskeer i Oslo.Lykke til nordmenn i deres egen kommende intifada. Kanskje det er på tide å boikotte Norge.

– There are more than 30 mosques in Oslo. Good luck to the Norwegians in their own coming intifada. Maybe it’s time to boycott Norway.

En annen leser skriver:

– Slipp denne FREAKEN inn i Gaza UTEN fallskjerm!!!

– Drop this FREAK into Gaza WITHOUT a Parachute!!!

En nordmann er skamfull over å være norsk og skriver:

– Som nordmann føler jeg bare skam over landet mitt. 47 % av nordmennene ønsker å boikotte Israel. Ikke engang kongen i Norge sender kondolanser til Israel. Norge er et motbydelig land i sitt hat mot jøder og Israel.

– Israel bør boikotte og avlyse Norge. Nordmenn har ikke mot, de stemmer på dette folket og demonstrerer eller ytrer sitt hat mot jøder/Israel.

– As a Norwegian I feel just shame about my country. 47% of Norwegians want to boycott Israel. Not even the king of Norway sends condolences to Israel. Norways is a disgusting country in their hate to jews and Israel.

– Israel should boycott and cancel Norway. Norwegians have no courage, they vote for these people and demonstrate or speak their hate against jews/Israel.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.