Nå i januar er det EM i håndball for menn i Tyskland. Svenskene blir bedt om å la være å bruke landslagstrøyer eller vifte med svenske flagg under håndball-EM. Dette melder Samnytt.

Det er organisasjonen Svenska handbollsfans som oppfordrer supporterne til å være forsiktige under mesterskapet. Dette etter at svensker spesifikt ble angrepet og myrdet av en jihadist i et terrorangrep i Brussel i forbindelse med en fotball-landskamp i fjor.

Den militante muslimen i Brussel skal ha identifisert sine svenske ofre ved hjelp av landslagstrøyene. Tony Sonebäck, styremedlem i Svenska handbollsfans, har varslet klare regler for bruk av blå og gule klær.

«Vi oppfordrer fansen til å la være å vifte med svenske flagg, skjerf eller gå rundt med svenske landslagstrøyer i byen», sier Tony Sonebäck til TV4.

Rundt 200 reisende er i Tyskland for å heie på Sverige. Sonebäck har sagt til fansen at landslagstrøyer kun skal brukes på tribunen og ikke ute på byen. Videre må svenske fans holde en lav profil i Tyskland.

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.