Jonas Gahr Støre (Ap) og Erna Solberg (H) i Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB

Både Arbeiderpartiet og Senterpartiet går noe frem, men det er fortsatt borgerlig flertall i en ny meningsmåling.

Det nye året starter der det forrige sluttet, nemlig med borgerlig flertall i meningsmålingene.

NTB melder om målingen som er er utført av Norfakta for Klassekampen og Nationen.

Det er snakk om en temmelig markant ledelse for de borgerlige. Hvis dette hadde vært valgresultatet, ville de borgerlige ha fått 89 mandater mot 78 for de rødgrønne, inkludert MDG.

Velgerne ser ikke ut til å være særlig fornøyde med regjeringen, og et valg i dag ville gitt en ny, borgerlig regjering, mest sannsynlig ledet av Erna Solberg.

Det ser med andre ord temmelig dystert ut for statsminister Støre og hans mannskap ved inngangen til 2024, selv om både Ap og Sp denne gangen kan notere en fremgang:

Arbeiderpartiet går frem 1,3 prosentpoeng, men er fortsatt under 20-tallet, på 19 prosent. Jubelen står dermed neppe i taket på partikontoret, selv om pilen peker opp.

Regjeringspartner Senterpartiet går frem 1,1 poeng og ender på 6,6. Heller ikke dette er noe godt resultat for et parti som på målinger før forrige stortingsvalg snuste på tall omkring 20 prosent.

Høyre er fortsatt størst i landet, og måles til 25,2 prosent. Det er klart under de verdier partiet en stund lå på i fjor, på omkring 30 prosent. Men siden den gang har det vært betydelig turbulens omkring Høyre og partileder Erna Solberg.

Både KrF og Venstre er over sperregrensen.

MDG gjør det fortsatt dårlig, og synker ytterligere litt nedover, til 3,5 prosent. Det ser per i dag ut til å være lite ved dette partiet som appellerer til velgerne.

Industri- og næringspartiet får 3,4 prosent, og er inne med to mandater, men er godt under sperregrensen.

Partiet ser så langt ut ikke til å ha blitt den «nye kometen» noen hadde håpet på, og åpenlys intern uro i organisasjonen har ikke bedret situasjonen.

Hele målingen (endring fra desember i parentes): R 4,3 (-1,1), SV 10,9 (+0,1), Ap 19 (+1,3), Sp 6,6 (+1,1), MDG 3,5 (-0,2), INP 3,4, KrF 4,1 (+0,3), V 5,9, H 25,2 (+0,2), Frp 14,2 (-1,8), Andre 3,2 (+0,5).

Målingen er utført mellom 2. og 3. januar og 1003 personer er spurt. Feilmarginen er mellom 1,1 og 2,7.

Les også: 

Støres nyttårstale var kun svada og tåkeprat

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.