Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M). Foto: Mikko Stig/Lehtikuva via AP

Mange svenske velgere har lurt på hvor det ble av de nye grepene i innvandringspolitikken som de borgerlige lovet før de ble valgt. I år skal det skje, sier statsministeren.

Innvandringspoltikk var et hett tema i det svenske riksdagsvalget høsten 2022, da det ble borgerlig valgseier. Et av løftene de borgerlige vant på, var å rydde opp i en innvandring svært mange mener var kommet helt ut av kontroll.

Det skulle komme et paradigmeskifte, ifølge de borgerlige, inkludert Sverigedemokraterna.

Men så var valget overstått, mer enn et år har gått og fint lite har skjedd.

Fria Tider forteller at statsminister Ulf Kristersson (M) og hans regjering i praksis har fortsatt mer eller mindre samme politikk som den rødgrønne regjeringen hadde ført i så mange år tidligere.

Med 95.301 oppholdstillatelser utstedt allerede i november, har Sverigedemokraterna og regjeringen opprettholdt den sjenerøse innvandringspolitikken til Stefan Löfven (S) og Fredrik Reinfeldt (M), skriver Fria Tider.

Men nå blir det andre boller, om man skal tro den svenske statsministeren:

I sin juletale  lovet nemlig statsministeren at hans såkalte paradigmeskifte skal gjennomføres neste år. Det skal innebære at det omsider tas nye grep i innvandringspolitikken:

– Å redusere innvandringen er nødvendig hvis vi skal ha en sjanse til å integrere de som allerede har kommet hit, sier Kristersson.

Statsministeren har ikke unngått å få med seg hvordan befolkningen nå ser på situasjonen i landet, og de stadig mer merkbare og synlige problemer ikke minst innvandringen skaper på det ene området etter det andre i samfunnet:

Han konstaterer at «svenskene opplever en mørk tid» når de ser ut over landet sitt.

– Det er lett å bli rammet av en følelse av håpløshet, en følelse av tap, sier Kristersson .

Dette er en uvanlig sterk erkjennelse fra en statsminister fra et parti som tidligere, under Fredrik Reinfeldts ledelse, var en stor pådriver for innvandringen. Det å få inn flest mulig folk fra alle verdens kanter skulle være en stor berikelse for Sverige, het det da.

Senere rødgrønne regjeringer, under Stefan Löfvens ledelse, har etter manges mening bare fortsatt i samme spor og gjort vondt enda verre.

Til slutt har til og med den ellers svært så regimetro og politisk korrekte svenske pressen begynt å murre over det åpenlyse forfallet landet er inne i.

Både Aftonbladet og Expressen, de toneangivende riksavisene, har uttrykt stigende bekymring over utviklingen.

Derfor lover nå regjeringen å endelig gjennomføre sine valgløfter om innvandring, fra og med 2024. Da skal det bli bedre etter hvert, sier Kristersson i sin tale ved årets slutt.

Men han gjorde ikke noe forsøk på å forklare hvorfor han ikke har redusert innvandringen allerede. Det handler nå om hva som skal gjøres, og ikke hva man ikke har gjort:

– I 2024 skal paradigmeskiftet gjennomføres, sier Kristersson.

Les også: 

Sverige: Fortsatt høy innvandring til tross for ny regjering

 

Støtt Document:

 

 

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.