Ulf Kristersson og Erna Solberg snakker helt ulikt politisk språk. Han vil ha atomkraft og knuse gjengene i Sverige. Hun vil selge mer kraft til Europa, ha flere vindmøller og «slå ring om muslimene».

Når Høyres søsterparti i Sverige, Moderaterna, skal snakke om sine visjoner for fremtiden er språket nøkternt og basert på erfaringene fra den elendigheten landet står oppe i som et resultat av alt for stor innvandring, dårlig integrering og en klimapolitikk basert på Angela Merkels Fukushima-frykt.

Moderaternas leder, Ulf Kristersson, legger ikke fingrene imellom i oppkjøringen til valget den 11. september i Sverige og hamrer løs på Socialdemokraternas vanvittige politikk, som ser ut til å være same shit new wrapping fra Olof Palmes tid.

DET ØDELAGTE LANDET
Sverige sliter med høy arbeidsledighet, kommuner på konkursens rand på grunn av ekstreme kostnader til helse- og sosialtjenester til alt for mange «nyankomne», ekstremt høyt antall voldtekter (utført i all hovedsak av fremmedkulturelle), daglige volds- og skyteepisoder og ukentlige dødsskytinger, samt at folk er fly forbannet på høye bensin-, diesel- og strømpriser der som her og en stadig økende utrygghet knyttet til inflasjon og økende matvarepriser.

Socialdemokraterna har i årevis forsøkt å bortforklare problemene i Sverige, og har nektet å snakke om de enorme utfordringene knyttet til ekstremt stor innvandring – og har dermed skaffet landet en unik posisjon i verden; som det landet der det drepes flest uten at det er krig.

Ulf Kristerssons eget parti har hatt folk som Carl Bildt (1991-1994) og Fredrik Reinfeldt (2006-2014) som statsministre, og det var særlig under Reinfeldts tid at «den åpne dørs politikk» ble lansert, da tusener på tusener av såkalte flyktninger fosset inn i landet.

Den ødeleggende innvandringspolitikken ble videreført av Socialdemokraterna under Stefan Löfven og pågår til dags dato under Magdalena Andersson. Trolig har Sverige tatt i mot mer enn 2 millioner fremmedkulturelle de siste årene.

Det er store mørketall, for tusener oppholder seg i landet ulovlig etter utvisning, og ditto mange tusen har doble identiteter, henter ut doble offentlige bidrag, og man vet derfor ikke eksakt hvor mange «innvandrere» som befinner seg innenfor landets grenser. Sverige har offisielt litt over 10 millioner mennesker.

KRAFTTAK FOR SVERIGE
Presset som han er av Sverigedemokraterna, har Ulf Kristersson måttet ta av seg de mørke solbrillene, dra opp nisselua og se virkeligheten svenskene flest ser utenfor vinduene:

* Daglige skytinger
* Verdens nest høyeste antall voldtekter
* Klan- og gangsterstyring av hele bydeler
* Bilbranner
* Angrep på politiet
* Fattigdom i ordets egentlige forstand
* Ekstremmisnøye med klimapolitikken
* Ekstremmisnøye med skattepolitikken
* Ekstremmisnøye med økende priser

Moderatererna holder 2. plass blant svenske partier med sine rundt 20%, mens Socialdemokraterna har 32% og SD 17%.

Når Ulf Kristersson er i valgkampmodus snakker han med store bokstaver, og han vet at dersom han nå ikke leverer som mulig statsminister, vil han bli hatet av svenskene som krever endringer.

Svenske næringslivsledere ser det som en dyd av nødvendighet at Moderaterna tar over styringen, og blant næringslivstoppene mener 80% at Moderaterna må inn i regjering mot 25% for Socialdemokraterna skal få fortsette.

53% av svenskene mellom 18 og 29 år vil ha endringer, og ville ha stemt på de borgerlige partiene M, KD, SD eller L.

Kristersson er tydelig på sine visjoner om kriminalitetsbekjempelse:

– Jeg vil ta et sterkere initiativ til å stanse voldsutviklingen i Sverige, knuse de kriminelle gjengene og gi tilbake friheten til alle ærlige mennesker som bor i de sårbare områdene der de kriminelle i dag hersker gjennom sin voldelige kapital og bidra til at svensker generelt skal føle seg trygge.

– Og jeg ønsker å bli husket fordi jeg samlet flertall for å gi alle barn en sjanse til å gå så langt de kan gjennom trygge hjemlige nabolag hvor det ikke er skyting, ran og rekruttering til kriminelle gjenger, en god skole og foreldre som går på jobb.

– På min side i politikken vil vi kunne redusere innvandringen til Sverige kraftig, slik at vi kan ta tak i integreringsproblemene vi har. Og vi skal sørge for at det lønner seg å gå fra tilskudd til arbeidsplasser.

– Med andre ord vil partiene på min side klare å løse de store problemene som Sverige står overfor, vi skal klare alt som denne regjeringen ikke har lykkes med på åtte år.

Hva angår klimatilnærmingen har Kristersson og Moderaterna også fått et skjær av grønnhet på lillehjernen, som ikke rent umiddelbart er tillitvekkende, men dog en annen tilnærming enn sitt søsterparti i Norge:

– Vi må endre samfunnet, fra fossilt til fossilfritt, og da trengs det mye grønn, ren, billig strøm. Da må vi investere i alle typer energi: vannkraft, vindkraft, solkraft – og vi trenger mye mer kjernekraft. Derfor gjør Moderaterna og våre samarbeidspartier en historisk satsing på atomkraft, slik at vi kan bygge nye, små modulreaktorer flere steder i Sverige.

– Da vil Sverige ha så mye billig, ren strøm at vi vil kunne endre næring og transport, og folk slipper å ha vondt i magen når de åpner strømregningen. I tillegg vil vi kunne hjelpe andre land i Europa, som i dag er avhengige av olje og gass, med å tilpasse seg.

– Etter valget vil M, SD, KD og L kunne gjennomføre denne historiske reformen sammen, i en sak som har vært fullstendig handlingslammet av motstandere av atomkraft siden 1970-tallet.

SNAKKER TO ULIKE SPRÅK
Hvis du som leser dette måler Erna-utspill om temaene kriminalitetsbekjempelse, innvandring og integrering under fellesbegrepet «svenske tilstander», kjenner du da igjen noe i det hele tatt fra Erna, som ligner det Ulf Kristersson sier?

Det er et retorisk spørsmål, for Erna Solberg er mest opptatt av «å slå ring om muslimene», lage spilleregler mot «muslimhat», myke opp politiet og delta i pride-tog, og hun snakker helst ikke om annet enn det hun har fått med seg at EU og FN mener på disse områdene; hvilket i praksis innebærer tilsynelatende fri flyt av folk fra tredje verden inn i Vest-Europa.

Erna Solberg har aldri gått i bresjen for noe av det Ulf Kristersson nå peker på, og hun vil heller ikke høre om «svenske tilstander» verken hva angår kriminalitetsutviklingen, feilslått integrering eller for stor innvandring av fremmedkulturelle, som er en gruppe vi nå åpenbart kan konstatere krever større og større plass i vårt samfunn.

Hva angår klima, har Erna Solberg utmerket seg ved sin generøsitet på norske innbyggeres vegne, der hun i sitt siste år som statsminister åpnet to giga-kabler for hovedsaklig eksport av strøm viser det seg til hhv Tyskland og England, og hun vil sammen med henne som ser ut til å være Ernas kronprinsesse – Tina Bru, bygge ned land, fjord og fjell med vindmøller pluss til havs, og dette skal subsidieres av norske skattebetalere.

I sine uttalelser om klima peker altså Ulf Kristersson på mer vannkraft som første element i det å skaffe ren, billig energi og han tar også et oppgjør med atomkrafthysteriet.

Norge har verdens femte største beholdning av thorium, som er enda et hakk tryggere enn atomkraft, men under Ernas åtte år som statsminister hørte vi fælt lite til Norge som atom- eller thoriumkraftnasjon.

Erna valgte i stedet å dilte etter sitt store forbilde Angela Merkel, som på hjemmebane har kjørt tysk energibalanse i senk ved å stenge ned atomkraftverk og å sette stor lit til Putins gass og olje, samt å bygge ekstreme mengder solceller og vindkraftanlegg man kun får strøm fra når det er hhv sol og vind.

Og mens svenskene driver valgkamp seiler Erna Solbergs parti opp som det største her i landet fordi Jonas Gahr Støre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet gjør en så miserabel jobb i regjering.

Når nå Erna sier i norske medier at hun gjerne kommer tilbake som statsminister er det all grunn til å være urolig:

Solberg hadde mulighetene i åtte år til å gjøre endringer i Norge, men hun valgte seg en politikk som forverret vår felles skjebne i Norge knyttet til innvandring, kriminalitet, klima, priser og hun har svart belte i knefall for EU og FN.

Det er derfor ingen grunn til å innbille seg, at dersom Erna Solberg kommer tilbake i makt, vil Norge gjøre noen av de endringene det svenske folket nå håper Ulf Kristerssson vil levere.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.