Den svenske statsministeren Stefan Löfven ser ingen sammenheng mellom gjengvold og innvandring. Han bruker begrepet «smågangstere» om gjengene som herjer landet med drap, fornedringsvold og voldtekter. Foto: Erik Simander / TT / NTB scanpix

Statsminister Stefan Löfven ønsker ikke å knytte vold og gjengkriminalitet til Sveriges innvandringspolitikk og bruker begrepet «smågangstere» i et intervju med Expressen.  –Ubegripelig å beskrive dem som dreper barn og terroriserer boligområder på den måten, sier leder for Moderaterna, Ulf Kristersson.

Det var i et intervju med Expressen den svenske statsministeren ble spurt om gjengkriminalitet i Sverige.

– Det er helt uakseptabelt at slike smågangstere og gjenger begrenser folks frihet, sier Löfven i intervjuet.

Statsministeren ønsker heller ikke å gjøre koplinger mellom vold og innvandring:

– Jeg har ikke tenkt å si at denne volden tilhører den og den etniske gruppen, eller er relatert til hvor du kommer fra, sier han.

Etter det har statsministeren blitt kritisert for sine ordvalg. Moderaternas partileder Ulf Kristersson sier at Löfvens uttalelse får han til å ville klaske hånden mot pannen.

– Denne totalt manglende evnen til å snakke klartekst. «Smågangstere»; slik beskriver han de som dreper barn og terroriserer boligområder. Det er helt ufattelig hvordan han kan si det, sier Kristersson til Expressen.

Kristersson forteller også at han onsdag besøkte Nord-Botkyrka og tente et lys der 12 år gamle Adriana Naghei Ostrowska ble skutt og drept av gjengmedlemmer for en måned siden.

 

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!