Alexander Bard var et av Medborgerlig samlings toppnavn foran neste års EU-valg. Men ikke etter at han hånet Expressens kulturskribent Anna Gullberg, som han beskrev som «a fat stupid cow».

Bakgrunnen var en tekst Gullberg hadde skrevet for Expressen, med tittelen: Putins pojkar betalar för Bards kortbyxor. Her kritiserer Gullberg Bards band Army of Lovers, fordi de i en periode på ti år har tjent penger på å lage show for russiske oligarker.

Etter at Russland angrep Ukraina er slike historier ansett som skammelige, med tilbakevirkende kraft. Det er dog ingenting i artikkelen som antyder at Bard og bandet har opptrådt i Russland etter 24. februar 2022.

Bard reagerte som vanlig hardtslående, og fikk svar på Twitter/X av Gullberg.

Alexander Bard er i det minste ikke en kjedelig figur. Han er velkjent både som artist og forfatter av internet-triologien The Futurica Trilogy. Den første bokenThe Netocrats er oversatt til 16 språk og har solgt over 340.000 bøker internasjonalt.

Bard har dessuten en bakgrunn som sexarbeider. I tillegg har han aldri hatt problemer med å føre en åpen dialog med folk som har helt andre politiske holdninger enn det han selv står for.

Men han er mest kjent for sine anti-woke utspill, som da han gikk til frontalangrep på Black Lives Matter-mobben.

Svensk musikkprofil sparkes etter kritikk av Black Lives matter. Lover enda mer krutt

Dette førte til at til og med svensk politi engasjerte seg. Han ble kalt inn til avhør for sine meninger om den marxistiske, rasistiske og voldelige bevegelsen BLM, som om han befant seg i DDR under Stasi.

Ledelsen i Medborgerlig samling valgte side, og støttet Gullberg, skriver Expressen.

Alexander Bards inlägg fick partiledningen i Medborgerlig samling, där Alexander Bard fram till nyligen var ett toppnamn inför EU-valet i vår, att agera.

Partiledningen har uppmanat Alexander Bard att ta bort inlägget och be Gullberg om ursäkt, skriver partiledaren Daniel Sonesson på Facebook. Det har Bard inte gjort.

Bard nekter å be om unnskyldning, og velger heller å trekke sitt kandidatur og forlate partiet. Etter hans mening er det uenighet knyttet til svensk EU-medlemskap som ligger bak konflikten innad i partiet. Bard ønsker at Sverige skal forlate EU.

– Annars är det ingen skillnad mellan Medborgerlig samling och Moderaterna. Då finns det ingen poäng att ha ett eget parti. Daniel Sonesson och partiledningen har svikit sitt eget löfte. Det här partiet ska driva Swexit och att Sverige ska lämna EU, sier Bard.

Partiledelsen nekter for at det er noen konflikt når det gjelder EU-medlemskap som er årsaken til at Bard er ute av partiet.

Enligt Sonesson har partiet aldrig drivit frågan om att Sverige ska lämna EU, även om man gärna slimmar ner samarbetet.

– Vi såg en tweet som blåstes upp. Det var den vi hörde av oss kring till Alexander Bard och sa att ”den här behöver du hantera på något sätt”.

Flere potensielle velgere reagerer sterkt på at Bard forlater listen til EU-valget i juni. Sonesson mener det er viktig å skille mellom ytringsfrihet og personangrep.

At Bard faktisk reagerer etter han og hans artistkollegaer er utsatt for personangrep selv, i en av Sveriges største aviser, virker ikke spille noen rolle.

Bard tror Medborgerlig samling snart er historie.

– Det finns ingen skillnad mellan Medborgerlig samling och Moderaterna. Det finns ingen poäng med att ha partiet. Ingen kommer rösta på dem.

– Jag vill inte vara med på en sån grej. Det är poänglöst.

Han sier at konfrontasjonen med Gullberg ikke er årsaken til at han forlater partiet.

– Jag står för vartenda ord jag skriver på Twitter. Det är inte en sån sak som avgör att man lämnar en EU-kandidatur och ett parti, det kan jag lova dig. Det är ideologiska skillnader det handlar om.

Bard har tidligere uttalt at han ikke bryr seg om at enkelte kaller ham «høyreekstrem»:

«Det är vi som har någonting i skallen», sier han om alle de som ikke deler den politiske korrekte venstresidens syn.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.